Google dominoi älypuhelinmarkkinoita yllättävässä maassa – vain Apple on suositumpi

Google dominoi älypuhelinmarkkinoita yllättävässä maassa – vain Apple on suositumpi

Googlen Pixel-puhelimet valtaavat itselleen siivua älypuhelinmarkkinoista tasaiseen tahtiin. Counterpoint Researchin tuoreen raportin mukaan Pixelien toimitukset kohosivat 67 prosenttia vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, kertovat 9to5Google ja Android Authority.

Suurin osa kasvusta tuli Pixel 6a:n, Pixel 7:n ja Pixel 7 Pron lisääntyneistä myyntimääristä. Pixelin toimituslukuja voi kuvailla jo itsessään vaikuttavaksi, varsinkin älypuhelinmarkkinoiden kutistuessa edelleen. Erityisen kiinnostavaa on kuitenkin se, mistä kasvu on peräisin.

Yhä suurempi osa Pixelin toimitusmäärien kasvusta on peräisin Japanista, jossa Pixel-puhelimet ovat nousseet toisiksi suosituimmiksi heti Applen jälkeen. Vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä Japanin osuus Pixel-toimituksesta oli 34 prosenttia, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli vain kymmenen prosenttia.

Tämä asettaa Japanin Pixelin kärkimarkkinaksi yli Yhdysvaltojen, jossa Pixelien toimitukset ovat kutistuneet 51 prosentista 31 prosenttiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Pixelin myynti Yhdysvalloissa olisi haihtumassa, vaan suurin kasvu tulee tällä hetkellä Japanista. Pixel-toimitukset ovat pienentyneet myös Länsi-Euroopassa 24 prosentista 17 prosenttiin, kun muilla markkinoilla ne nousivat 14 prosentista 18 prosenttiin.

Suurin syy toimitusmäärien kasvamiselle on Pixel 7a, jonka toimitukset ovat lisääntyneet 74 prosenttia. Puhelin on erityisen suosittu Japanissa, jossa pienemmät näytöt ovat kuluttajien mieleen ja teleoperaattorit hallitsevat puhelinmarkkinoita. Google onkin tehnyt yhteistyötä useiden japanilaisoperaattoreiden kanssa Pixeleiden myymisessä.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *