Brasiliassa tavalliset ihmiset ovat alkaneet tehdä verkkoon arvosteluvideoilta näyttäviä mainoksia, koska siihen on olemassa helppokäyttöisiä palveluita verkossa. Palvelu on kuitenkin altis myös väärinkäytölle, sillä videoiden tekijät voidaan palkata kehumaan tuotteita ja asioita, joita ei todellisuudessa ole edes olemassa.
Rest of World -verkkosivu kertoo, että VintePilan, 99Freelasin ja Vinteconton tapaisissa palveluissa voi tilata tuotettaan kehuvan arvosteluvideon tavalliselta brasilialaiselta noin 20 Brasilian realin eli alle neljän euron hintaan. Tilaaja antaa yleensä videon tekijälle käsikirjoituksen, jota tämän on noudatettava. Tyypillinen video on noin yhdestä kolmeen minuuttia pitkä.
Videoiden tekijät kehuvat maksusta lähes aihetta kuin aihetta. Suitsutusta saavat niin verkkokurssit, painonpudotuspillerit kuin menetelmät erektiohäiriön parantamiseen. Yleensä asiakkaat tilaavat samalta tekijältä vain yhden videon, jotta asiakkaat eivät tunnistaisi tätä ja alkaisi epäillä videoarvostelujen aitoutta.
Arvosteluvideoiden tekemisellä ei tahkoa kovin suurta tiliä. Brasilian laillisen minimipalkan (1320 realia eli noin 247 euroa) saavuttaakseen arvostelijan pitäisi tehdä lähes puolitoista tuntia videomateriaalia joka kuukausi. Kuitenkin Brasilian korkean työttömyyden vuoksi ala on monelle tärkeä tulonlähde.
Nimeä Xande käyttävä arvosteluvideoita tekevä entinen kokki sanoo Rest of Worldin haastattelussa, että ansaitsee videoillaan noin 550 realia (noin 102 euroa) kuukaudessa. Hän kertoo myös, ettei ole todellisuudessa käyttänyt arvostelemistaan kymmenistä tuotteista kuin kahta, joista toinen oli parranajokone.
Videoiden tekijät eivät arvostele videoissa ainoastaan asioita, joita eivät ole käyttäneet tai jotka eivät toimi luvatulla tavalla. Heitä nimittäin saatetaan palkata arvostelemaan myös tuotteita, joita ei yksinkertaisesti ole olemassa. Tällaisia arvosteluja on tehty esimerkiksi Gomic Beauty -nimisistä ”kauneudenhoitomakeisista”.
Brasilialaisen kyberturvallisuusyritys Tempestin edustajan Carlos Cabralin mukaan arvosteluvideoilla huijaaminen on varsin uusi ilmiö. Pohjimmiltaan se perustuu siihen, että huijarit ovat huomanneet asiakkaiden tekevän ostopäätöksensä muiden asiakkaiden kokemusten perusteella.
Huijaustuotteiden erottaminen oikeista tuotteista on hankalaa myös videoiden tekijöille itselleenkin. Xanden mukaan huijauksesta voi kertoa se, jos videon tilaaja kehottaa häntä jättämään videosta pois oikean nimensä. Kuitenkin videoiden tekijöiden rahantarve on usein niin kriittinen, että he ovat valmiita myös olemattomien tuotteiden arvosteluun.