Amanda Kotaja ratakelauksen maailmanmestaruuteen Pariisissa

Amanda Kotaja ratakelauksen maailmanmestaruuteen Pariisissa

Amanda Kotaja kelasi 100 metrin maailmanmestariksi kisaennätyksellä 15,96.

Amanda Kotaja kelasi 100 metrin maailmanmestariksi kisaennätyksellä 15,96.

Kuva: Harri Kapustamäki, Paralympiakomitea/KIHU

Suomen Amanda Kotaja voitti kultaa ratakelauksen naisten T54-luokan 100 metrin finaalissa Pariisissa järjestettävissä parayleisurheilun MM-kilpailuissa. Maailmanmestaruus tuli kisaennätyksellä ajalla 15,96. Toiseksi tuli Mauritiuksen Noemi Alphonse ja kolmanneksi Yhdysvaltojen Tatyana McFadden.

Kotaja kertoi ennen finaalia tunteneensa olonsa kipeäksi. Siitä huolimatta hän pyyhälsi vakuuttavalla tavalla kilpailun ykköseksi.

– Täytyy sanoa, ettei ole ollut helppo viikko, mutta tänään oli hyvä fiilis. Olenkin odottanut näitä kisoja valtavasti. Olen aivan superiloinen, Amanda Kotaja sanoi Ylen haastattelussa.

28-vuotias Kotaja selviytyi loppukilpailuun oltuaan selkeästi alkueränsä nopein ja koko alkuerän neljänneksi nopein.

”Minulla on ylpeä olo itsestäni”

Maailmanmestaruus maistui suomalaiselle makoisalta.

– Se maistuu todella hyvältä. Startissa vielä mietin, että vitsi miten hienoa on olla tässä rivissä, missä on maailman parhaat naiset ja että minä olen yksi heistä ja taistelen kullasta. Sanoisin, että olin kaiken tämän jälkeen aika kovassa paikassa. Pystyin kuitenkin mestaruuden itselläni pitämään. Minulla on ylpeä olo itsestäni, Kotaja sanoi tv-haastattelussa.

Hän oli tyytyväinen myös voittoaikaansa.

– Tietenkin on hienoa, kun pystyy kisaennätyksenkin rikkomaan, mutta ajalla ei nyt ole niin väliä. Täällä taistellaan vain sijoituksista.

Kotajalle maailmanmestaruus oli neljäs. Hän on myös kelannut kerran olympiahopeaa, ja EM-kisoissakin on tullut neljä mestaruutta. Kotaja on ollut hyvässä iskussa tällä kaudella. Toukokuun lopulla hän sai haltuunsa luokkansa Euroopan ennätyksen ja maailman tämän kauden kärkituloksen 15,36.

Vilma Berg oli seitsemäs T/F38-luokan 200 metrin finaalissa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *