Tässä ovat vaihtoehdot Petteri Orpon hallitukselle – Paljon riippuu siitä, miten rkp kestää perussuomalaisten aiheuttamia kohuja

Tässä ovat vaihtoehdot Petteri Orpon hallitukselle – Paljon riippuu siitä, miten rkp kestää perussuomalaisten aiheuttamia kohuja

Petteri Orpon (kok.) hallitus on reilun kolmen viikon ajan seilannut kohusta toiseen. Perussuomalaisten ministerien natsi- ja rasismikohut ovat haitanneet hallitustyöskentelyn käynnistymistä.

Samaan aikaan myös rkp:n epävarmuus hallituksessa olosta on leimannut hallituksen alkukautta.

Lännen Median tietojen mukaan hallituksessa nähdään nyt kolme sellaista rajanvetoa, mitkä määrittävät hallituksen jatkomahdollisuudet.

Yksi näistä oli elinkeinoministeriksi alun perin nimetyn Vilhem Junnilan (ps.) ero natsisympatioiden vuoksi.

Toinen raja oli valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) irtisanoutuminen vanhoista rasistisista teksteistään.

Kolmantena rajana nähdään nyt valtioneuvoston julkilausuma, jossa ministerit ja hallituspuolueet irtisanoutuvat rasismista. Tähän liittyy myös rasismin vastaisten toimien työryhmä, joka aloittaa työnsä elokuun alussa.

Käytännössä työryhmän tehtävänä on valmistella syksyksi eduskunnalle tiedonanto hallituksen yhdenvertaisuustoimista.

Tiedonannon tarkoituksena on sitouttaa perussuomalaiset hallituksen rasismin vastaisiin pelisääntöihin ja konkretisoida hallitusohjelman kirjauksia aiheesta.

– Valmistelevan työryhmän pitää nyt saada villoja siihen, mitä rasismin vastainen työ todella tarkoittaa ja mitä rasismista irtisanoutuminen tarkoittaa konkreettisesti, hallituslähteistä kerrotaan Lännen Medialle.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *