Oritkarin kolmioraiteen rataosuuden rakentaminen alkoi

Oritkarin kolmioraiteen rataosuuden rakentaminen alkoi

Oulun Oritkarin kolmioraiteen uuden rataosuuden rakentaminen on alkanut heinäkuussa. Töitä tehdään pääasiassa arkisin, eivätkä ne vaikuta henkilöliikenteeseen. Uusi rataosuus valmistuu elokuun loppuun mennessä.

Radan rakentamisen edellytyksenä ollut uusi, entistä korkeampi, Latokartanon silta Limingantiellä valmistui toukokuussa. Myös entinen silta ja penger purettiin uuden raiteen tieltä.

– Ensimmäisenä asennetaan kaksi uutta vaihdetta, yksi uuden rataosuuden kumpaankin päähän. Seuraavaksi tulevat varsinaiset kiskotyöt ja viimeisenä sähköradan rakentaminen, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jouni Vauhkonen tiedotteessa.

Kolmioraiteen myötä Oritkarin satamaliikenne sujuu tulevaisuudessa nopeammin. Uuden rataosuuden rakentaminen myös tehostaa alueen tavaraliikennettä sekä parantaa ratapihan toiminnallisuutta ja turvallisuutta.

Hanke toteutetaan Väyläviraston ja Oulun kaupungin yhteishankkeena. Sen kustannusarvio on 19,9 miljoonaa euroa. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *