Tiina Mansikalla on ainutlaatuinen ikkuna oululaisten elämiin – Suosittu Facebookin puskaradio kokoaa yhteen lähes 100 000 ihmistä

Tiina Mansikalla on ainutlaatuinen ikkuna oululaisten elämiin – Suosittu Facebookin puskaradio kokoaa yhteen lähes 100 000 ihmistä

Facebookin Puskaradio Oulu -ryhmän perustaja Tiina Mansikka on seurannut aitiopaikalta oululaisten edesottamuksia runsaan 11 vuoden ajan.

Millaisia kaupunkilaiset Puskaradion perusteella mukaan ovat?

Mansikka mietti, että jos ryhmän jäseniltä kysyttäisiin, moni sanoisi, että pikkutarkkoja, kirjoitusvirheisiin puuttuvia, päätä aukovia ja ehkä hiukan solvaaviakin.

Olemmeko me siis ihan hirveää sakkia?

– Ette hirveitä, mutta sääntöjen lukemisen paikka olisi monella, Mansikka toteaa.

Hän viittaa ryhmän sääntöihin, joiden mukaan julkaisujen täytyy liittyä jollain tavalla Ouluun eikä myynti-ilmoituksia sallita. Silti poistettujen julkaisujen määrä on valtava ihan päivittäin.

On sohvanmyynti-ilmoituksia, ihmetellään, mikä ötökkä mahtoi lentää parvekkeelle, mainostetaan tapahtumaa jossain Pudasjärvellä tai mökkiä Loimaalla.

– Osa ryhmän jäsenistä kyllä hyvin täpäkästi ilmiantaa moiset. Esimerkiksi sellaisen, jossa joku kysyy, mistä saisi tietynlaisen poranterän ja joku vastaa, että hänellä olisi myydä. Ilmiantajat helpottavat ylläpitäjän työtä.

Tiina Mansikka kertoo Puskaradion jäsenistön jakautuvan tehokkaasti. Suurin osa vain lukee julkaisuja eikä välttämättä kommentoi mitään. Osa taas kirjoittaa muidenkin edestä. Samat nimet toistuvat.

Tiina Mansikka kertoo Puskaradion jäsenistön jakautuvan tehokkaasti.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *