Trumpin somepalvelulle tuli kova isku – alamäki syvenee entisestään

Trumpin somepalvelulle tuli kova isku – alamäki syvenee entisestään

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald J. Trumpin oman somepalvelu Truth Socialin pääkehittäjä Alex Gleason on lähtenyt palvelun taustalla olevan Trump Media & Technology Groupin (TMTG) palveluksesta.

Gleasonin lähtöä kehystää Truth Socialia ympäröivä pitkään jatkunut epävarmuus. TMTG perusti Truth Socialin kanavaksi Trumpille tavoittaa kannattajakuntansa sen jälkeen, kun hänen tilinsä merkittävissä somepalveluissa jäädytettiin hänen kannattajiensa vallattua Yhdysvaltain kongressitalo Capitolin tammikuussa 2021.

Palvelu ei ole kuitenkaan kasvanut sen taustavoimien toivomalla tavalla. Trumpilla on palvelussa noin 5,7 miljoonaa seuraajaa, mutta palvelulla itsellään on tiettävästi vain noin 607 000 kuukausittaista aktiivista käyttäjää. TMTG lupasi sijoittajilleen marraskuussa 2021, että palvelulla tulee olemaan 56 miljoonaa käyttäjää vuoteen 2024 mennessä.

Asiasta kirjoittaa Reuters.

Gleason on Soapbox Technologiesin perustaja ja omistaja. Soapbox on erikoistunut avoimen lähdekoodin ratkaisujen tarjoamiseen hajautettujen sosiaalisen median palveluiden käyttöön.

TMTG palkkasi Gleasonin tammikuussa 2022 hoitamaan Truth Socialin frontend-kehitystä Soapboxin teknologialla. Nyt Gleason kertoo keskittyvänsä jatkossa omaan yritykseensä ja sen teknologioihin, joiden avulla erilaiset hajautetut somepalvelut voivat kommunikoida keskenään.

Truth Social on tiettävästi rakennettu pitkälti saman avoimen lähdekoodin pohjalle kuin Mastodon, hajautetuista somepalveluista tunnetuin. Palvelut eivät kuitenkaan ole toistensa kanssa yhteensopivia, eivätkä niiden käyttäjät voi seurata toisiaan kuten monien muiden hajautettujen somepalveluiden yhteydessä.

TMTG ilmoitti lokakuussa 2021 alkavansa julkiseksi osakeyhtiöksi sulautumalla erikoishankintayhtiö Digital World Acquisition Corp:in kanssa. Viranomaisten epäluuloisuus ja tutkimukset ovat kuitenkin jättäneet kaupan toistaiseksi limboon.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *