Venäjä jatkoi iskuja Odessaan toista yötä peräkkäin – Ukraina: iskut kohdistuivat kriittiseen infrastruktuuriin ja sotilaskohteisiin

Venäjä jatkoi iskuja Odessaan toista yötä peräkkäin – Ukraina: iskut kohdistuivat kriittiseen infrastruktuuriin ja sotilaskohteisiin

Venäjä iski Odessaan myös tiistaina. Tiistaina työmiehet poistivat asuintalon katolta raketin osia.

Venäjä iski Odessaan myös tiistaina. Tiistaina työmiehet poistivat asuintalon katolta raketin osia.

Kuva: IGOR TKACHENKO

Venäjä on jälleen yöllä iskenyt eteläiseen Ukrainaan Odessan alueelle. Iskut alueella jatkuivat toisena yönä peräkkäin.

Paikallinen kuvernööri kuvaili keskiviikkoaamun iskua suureksi ja kehotti alueen asukkaita pysymään suojissa.

Ukrainan ilmavoimat väitti pudottaneensa 37 kohdetta 63:sta Venäjän öisen ohjus- ja lennokki-iskun aikana, brittilehti Guardian uutisoi. Pudotetut kohteet olivat 23 kamikaze-lennokkia ja 14 risteilyohjusta.

Ilmavoimat kertoivat, että isku kohdistui kriittiseen infrastruktuuriin ja sotilaskohteisiin, ja että pääkohde oli Odessan alue.

Aiemmin Ukrainan ilmavoimat kertoi havainneensa Kalibr-risteilyohjusten laukaisun Mustallamerellä, mutta ei kuitenkaan kertonut lisätietoja. Kyiv Independent -median mukaan iskuissa käytettiin myös iranilaisvalmisteisia Shahed-lennokkeja.

Alustavien tietojen mukaan iskut eivät aiheuttaneet kuolonuhreja, Kyiv Independent kertoo.

Yhteensä ilmahälytys annettiin yli kymmenelle alueelle Ukrainassa.

Osumia muun muassa vilja- ja öljyterminaaliin

Guardian uutisoi myös, että Ukrainan valtion yleisradioyhtiö Sulspinen mukaan Odessassa raketit osuivat vilja- ja öljyterminaaliin, vaurioittivat tankkeja ja lastauslaitteita ja sytyttivät tulipalon. Isku osui myös teollisuuslaitokseen, jossa loukkaantui yksi työntekijä.

Lisäksi useita asuinkerrostaloja vaurioitui. Ainakin kuusi Odessan asukasta hakeutui lääkärinhoitoon lasinsirpaleiden ja muiden esineiden aiheuttamien vammojen takia, Sulspine raportoi.

Väitteitä ei ole varmistettu riippumattomasti.

Mykolajivin kaupungin kuvernööri Vitali Kim taas kertoi Telegramissa, että Venäjän hyökkäyksen jälkeen yöllä rannalla sijaitsevat virkistyskäyttöön tarkoitetut rakenteet tuhoutuivat. Kaksi ihmistä loukkaantui ja yksi heistä joutui sairaalaan, kuvernööri kertoi. Tarkempia tietoja iskusta selvitetään.

Odessan satama vaurioitui eilen

Venäjä oli sanonut eilisen Odessan iskun olleen kosto maanantaisesta hyökkäyksestä Kertshinsalmen sillalle.

Siltahyökkäys oli uutistoimisto AFP:lle puhuneen ukrainalaislähteen mukaan Ukrainan laivaston ja turvallisuuspalvelun erikoisoperaatio, joka tehtiin vedessä kulkevilla drooneilla. Venäjän viranomaisten mukaan kaksi ihmistä kuoli ja yksi lapsi haavoittui.

Isku katkaisi liikenteen sillalta, joka yhdistää Venäjän laittomasti itseensä liittämän Krimin niemimaan ja Manner-Venäjän. Eilen Venäjän apulaispääministeri sanoi, että ajoliikenne sillalla oli päässyt jatkumaan.

Maanantain ja tiistain välillä päättyi Mustanmeren viljasopimus, jota Venäjä ei suostunut jatkamaan takarajaan mennessä. Ukrainan mukaan eilisessä iskussa vahingoittui infrastruktuuria Odessan satamassa, josta Ukraina oli pystynyt sopimuksen nojalla viemään viljaa ja muita elintarvikkeita turvallisesti.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *