Ex-ministeri Jussi Niinistö perussuomalaisten rasismikohusta – ”Politiikassa niin on, miltä näyttää”

Ex-ministeri Jussi Niinistö perussuomalaisten rasismikohusta – ”Politiikassa niin on, miltä näyttää”

Perussuomalaisena puolustusministerinä Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa toiminut Jussi Niinistö arvioi, että uudet vaalit voi olla edessä, jos Riikka Purra saa eduskunnalta epäluottamuslauseen syyskuussa ja perussuomalaiset lähtee hallituksesta.

– Hallituksen kaatuminen olisi poikkeuksellista. Niin on käynyt viimeksi 1970-luvulla, kun presidentti saattoi hajottaa hallituksen, perussuomalaisista vuonna 2017 lähtenyt ja sinisten puolueen perustajiin kuulunut Niinistö sanoo.

Viimeisin kesken vaalikauden kaatunut hallitus oli Martti Miettusen vähemmistöhallitus, joka kaatui toukokuussa 1977. Sitä seurasi uusi hallituspohja.

Perussuomalaiset on vuoden 2017 puoluehajaannuksen jälkeen seurannut Niinistön mukaan yleiseurooppalaista oikeistopopulismin trendiä ja hylännyt maalaisen maltilliset juurensa.

– Alun perin perussuomalaisten juuret olivat Suomen maaseudun puolueessa ja alkiolaisuudessa, mutta Jussi Halla-ahon aikana se on kehittynyt oikeistolaiseen suuntaan, Kannuksen kaupunginjohtajana työskentelevä Niinistö luonnehtii.

Timo Soinin toimiessa puheenjohtajana yhteydet esimerkiksi ruotsidemokraatteihin kiellettiin kokonaan. Ruotsista tuleviin sähköposteihin ei Niinistön mukaan vastattu. Soini piti ruotsidemokraatteja äärioikeistolaisina.

– Kun valta vaihtui 2017, he loivat heti veljespuolueen suhteet ruotsidemokraatteihin.

Jussi Niinistö toimi perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteerinä, varapuheenjohtajana, kansanedustajana ja ministerinä ennen kuin lähti puolueesta vuonna 2017. Lähteneet perustivat sinisten puolueen, jonka toiminta on päättynyt.

Jussi Niinistö toimi perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteerinä, varapuheenjohtajana, kansanedustajana ja ministerinä ennen kuin lähti puolueesta vuonna 2017.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *