Maailman suurin tuulivoimala otettiin käyttöön: Roottorin halkaisija 260 metriä, jokainen

Maailman suurin tuulivoimala otettiin käyttöön: Roottorin halkaisija 260 metriä, jokainen

Kiinalainen energiayhtiö Three Gorges Energy on kytkenyt sähköverkkoon maailman ensimmäisen 16-megawattisen tuulivoimalan, New Atlas kertoo. Voimalan roottorin halkaisija on 260 metriä, ja yhtiön mukaan tämä yksi voimala tuottaa sähköt noin 36 000 kiinalaiselle kotitaloudelle.

Voimala nimeltä Ming Yang Smart Energy MySE 16-260 on nyt maailman kaikkien aikojen suurin sähköverkkoon kytketty tuulivoimala. Se sijaitsee samalla merituulivoimala-alueella useiden hieman pienempien voimaloiden kanssa.

LUE MYÖS:

Voimalan torni on 152 metriä korkea, ja sen konehuone generaattoreineen painaa 385 tonnia. Jokainen tuulivoimalan kolmesta 123-metrisestä lavasta painaa puolestaan 54 tonnia.

Voimalan lapojen pyyhkäisyala on noin 50 000 neliömetriä eli viitisen hehtaaria. Jokainen yhden täyden kierroksen pyörähdys tuottaa noin 34,2 kWh sähköä verkkoon. Vuotuiseksi tuotannoksi odotetaan 66 gigawattituntia.

Tämä ensimmäinen 16-megawattinen tuulivoimala sijaitsee Fujianin tuulipuistossa Taiwaninisalmella. Sen ja muiden puiston voimaloiden toiminta hyötyy alueen luontaisesta tuulitunneli-ilmiöstä. Noin 200 päivänä vuodessa saavutetaan vähintään 50 km/h tuulennopeuksia.

Alueella esiintyy toisaalta silloin tällöin taifuuneja, joten tuulivoimaloiden on kestettävä hirmumyrskyjäkin. Jättiläisvoimala on suunniteltu kestämään 287 km/h tuulennopeus. Luoteisen Tyynenmeren alueen hurjin lähihistoriassa tunnettu taifuuni Tip puhalsi vuonna 1979 nopeudella 260 km/h, joten tätäkin pahemmasta pitäisi selvitä.

Tämä 16-megawattinen tuulivoimala tuskin jää ennätykselliseksi: toinen Kiinan valtionyhtiö, China State Shipbuilding Corporation, on pystyttänyt 18-megawattisen voimalan koekäyttöön tammikuussa ja aikoo ilmeisesti saada aikaan pian 20-megawattisen.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *