Valmis pihasauna 23 900 eurolla, kannattaako? Näin löylyvalmiin saunan tilaus ja toimitus sujuivat – melkein ilman yllätyksiä

Valmis pihasauna 23 900 eurolla, kannattaako? Näin löylyvalmiin saunan tilaus ja toimitus sujuivat – melkein ilman yllätyksiä

Kun aloimme miettiä pihasaunan hankkimista mökille, halusimme päästä helpolla, sillä emme ole rakentajatyyppejä.

Listasimme, mitä toivomme saunalta. Halusimme saunan olevan mahdollisimman nykyaikaisen näköinen – ei siis mitään puunväristä pyöröhirsi- tai kelohonkarakennusta. Toiveena oli isot ikkunat, jotta pieneen tilaan tulisi valoa ja sen myötä avaruutta.

Koska mökissä on jo sauna ja kylpyhuone, uusi sauna tulisi vaihtoehdoksi. Käyttäisimme pihasaunaa lähinnä kesällä.

Katselimme valmistajien nettisivuilta kuvia – eli aloitimme siitä, miltä rakennus näyttää. Vasta sitten tutkailimme faktoja, hirsien paksuuksia, mitä toimitukseen kuuluu ja muita yksityiskohtia.

Valmissaunojen tarjoajia on useita. Pakettien vertailuun on hyvä paneutua kunnolla. Ensin kannattaa varmistaa, onko kyseessä valmis- vai materiaalitoimitus.

Luonnollisesti rakennuksen koko vaikuttaa hintaan, mutta se ei ole ainoa ratkaiseva tekijä. Myös huonekorkeudet vaihtelevat.

Ennen tilausta on syytä tarvittaessa kysyä esimerkiksi, sisältyykö vakiotoimitukseen pintakäsittelyjä, kuuluuko pakettiin kiertoilmatakka, onko hirsien välissä koko matkalla eristeitä ja tapitetaanko hirsirunko vaarnaruuvein.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *