Meriaiheiseen elokuvaan haetaan avustajia – kuvaukset ensi kesänä Kalajoella

Meriaiheiseen elokuvaan haetaan avustajia – kuvaukset ensi kesänä Kalajoella

Jos elokuvakärpänen yhtään puraisi, kun viime kesänä kuvattiin Raahessa Susikoira Roi -elokuvaa, olisi nyt aikuisemmilla näyttelijöillä tilaisuus päästä mukaan elokuvaan.

Kiiminkiläislähtöinen taiteilija Sanna Huhtela hakee avustajia ensi kesänä Kalajoella kuvaamaansa meriaiheiseen pitkään art house -elokuvaan.

Elokuvan pääosissa on ammattinäyttelijöitä, mutta kokeneita avustajia tarvitaan sekä yksittäisiin rooleihin että joukkokohtauksiin. Ajankohta on 1890-luku.

Kuvauspäiviä on pari, kolme.

– Yksittäiset roolit ovat ihan kunnollisia sivurooleja, useampia repliikkejä ja kohtauksia. Pääosin henkilöt ovat merimiehiä, luotsi, yksi kylänvanhin, kalastaja ja niin edelleen, Huhtela valottaa.

Kuvausten ajankohta ajoittuisi näillä näkymin 3.–5. heinäkuuta. Joitakin kuvauspäiviä saattaa olla myös kesäkuun lopussa ja aivan heinäkuun alussa.

Elokuvaa kuvataan Kalajoella tai sen lähistöllä. Nilsiässä kuvataan yksi joukkokohtaus.

– Etenkin miehille olisi puherooleja tarjolla. Vanhemmille, yli 50-vuotiaille on useampia.

Vuonna 1977 syntynyt Huhtela asuu Oulussa. Hän on valmistunut sekä Turun Taide-akatemiasta kuvaajaksi että Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi. Hänellä on myös opintoja kirjallisuudesta ja historiasta.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *