Tärkeintä on hyvä meininki ja se on omasta asenteesta kiinni – Epäjohdonmukaisten tanssiaiset saavat kiitosta vierailta

Tärkeintä on hyvä meininki ja se on omasta asenteesta kiinni – Epäjohdonmukaisten tanssiaiset saavat kiitosta vierailta

Suuria kansainvälisiä nimiä, pieniä kotimaisia indiebändejä, sanataidetta, lukuisia taidenäyttelyiden avajaisia ja massoittain hyväntuulisia ihmisiä – Epäjohdonmukaisten tanssiaiset tarjoaa kulttuurin ystävälle runsaan kattauksen taidetta laidasta laitaan ja joka makuun.

Keskiviikko kului aurinkoisessa säässä, torstaita siivittivät välillä rankatkin sadekuurot sekä ukkosen jyrähdykset, mutta viisas festivaalikansa kulki tästä järkkymättömänä kaiken kirjavissa sadetakeissa, -viitoissa ja -kengissä.

Keskellä tapahtuma-aluetta tönöttävässä vanhassa ladossa taidegalleria Lompakon galleristi Riina Puurunen on saanut kaataa litroittain kuohuviiniä. Galleriassa pyörivät aina kahden tunnin välein vaihtuvat taidenäyttelyiden avajaiset, ja näihin kuplat kuuluvat olennaisena osana.

– Ideana on luoda avajaisten tunnetta, ja niiden makumaailmaan kuuluvat kuplat, Puurunen kertoo. Näyttelyt ovat olleet Epiksille saapuneiden suosiossa ja tupa on usein täynnä.

– Eräs taiteilija kertoi, että kuukauden pituisissa gallerianäyttelyissäkään ei välttämättä käy yhtä suurta määrää vierailijoita, kuin nyt kahden tunnin aikana täällä, sanoo Puurunen.

Arviolta vieraita kävi kahden tunnin aikana noin kolmesataa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *