Hartaansillan työmaa teki suositusta venereitistä vaarallisen – Vesitaksin reitti vaihtui lyhyempään lenkkiin

Hartaansillan työmaa teki suositusta venereitistä vaarallisen – Vesitaksin reitti vaihtui lyhyempään lenkkiin

Hartaanselän sillan rakennustyömaa haittaa vesiliikennettä Lipporannan ja Hietasaaren välisellä alueella. Viime päivien aikana rakennettu työsilta on niin matala, ettei sen alta kulkemista pidetä turvallisena reittinä. Veneille tarkoitettu kulkureitti on kuusi metriä leveä ja kaksi metriä korkea. Tämän hetkinen veden korkeus kaventaa osaltaan reittiä.

Tänä kesänä liikennöintinsä aloittanut Sea Oulu joutui muuttamaan vesitaksireittiään siltatyömaan vuoksi. Vesitaksitoiminnasta vastaavan Sea Oulun toimitusjohtaja Juuso Männikkö kertoo, että reitin sulkeutuminen jo elokuun alussa tuli hieman yllätyksenä.

– Olimme ymmärtäneet, että väylä umpeutuisi vasta myöhemmin syksyllä, Männikkö sanoo.

Keskiviikosta 2. elokuuta alkaen vesitaksi ajaa reittiä, joka kulkee torinrannasta Seelarin ja Pookioskin kautta Hollihakaan, ja sieltä takaisin torille. Toppilansalmeen venetaksi ei toistaiseksi enää kulje.

Sea Oulu on uusi toimija Oulun vesiliikenteessä, jonka vuoksi heillä ei ole ollut mahdollisuutta tuoda ilmi omaa näkökulmaansa suunnitteluvaiheessa. Nyt kulkureitti on auttamatta liian pieni heidän veneelleen.

– Ajatuksena oli, että katoksen laskemalla olisimme mahtuneet ehkä kulkemaan, mutta se ei onnistu.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *