Viisi kärähti rattijuopumuksesta Kalajoen autotapahtumassa – sakkoja kirjoitettiin normaalin kesäviikonlopun tahtiin

Viisi kärähti rattijuopumuksesta Kalajoen autotapahtumassa – sakkoja kirjoitettiin normaalin kesäviikonlopun tahtiin

Kalajoen lentokentällä järjestettiin viikonloppuna BMW-autojen harrastajien tapahtuma, johon kerääntyi osallistujia ympäri Suomea. Oulun poliisi suoritti Kalajoella ja sen lähialueilla liikenteenvalvontaa, jonka yhteydessä kuskeja jäi kiinni muun muassa ylinopeuksista sekä rattijuopumuksista.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että liikenneturvallisuuden vaarantamisia ei ollut viikonloppuna juuri normaalia kesäviikonloppua enempää. Perjantain ja lauantain aikana kirjoitettiin hieman yli 20 sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisista.

Ylinopeuksien vuoksi ajokieltoon määrättiin viisi kuljettajaa ja yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kymmenkunta kuljettajaa sai puolestaan sakkoja ajoneuvojen kuntopuutteista.

Sunnuntaina poliisi valvoi kuljettajien ajokuntoa ja yhteensä 585 kuljettajaa puhallutettiin Kalajoen hiekkasärkkien alueella. Puhallutetuista viisi kuljettajaa syyllistyi rattijuopumukseen ja 19 oli maistissa, mutta jäi puhalluskokeessa alle rangaistavuuden rajan.

Poliisin mukaan rattijuopumusten ja maistissa ajaneiden määrä oli erittäin korkea suhteessa puhalluskokeiden määrään.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *