Asuntopuntari: Asuntomessutalon innoittama asuntomessutalo – Wisdom Housea ei olisi Loviisassa ilman Tuusulan kolmen vuoden takaisia asuntomessuja

Asuntopuntari: Asuntomessutalon innoittama asuntomessutalo – Wisdom Housea ei olisi Loviisassa ilman Tuusulan kolmen vuoden takaisia asuntomessuja

Finnlog Wisdom House, Loviisan asuntomessujen 2023 kohde 16. Suunnittelu: Finnlog / Liis Sagadi. 5h+k+s, 161 neliötä.

Loviisan asuntomessualueen portit sulkeutuivat sunnuntaina uteliailta katseilta ja asukkaat pääsevät nyt rakentamaan omannäköistään elämää uudenkarheissa kodeissaan.

Atriumtalojen vannoutunutta ystävää ilahduttaa se, että messuilla on jälleen esillä yksi täysatrium. Talotyyppinä atrium on edelleen varsin harvinainen uudisrakennuksena, mutta messukohteena sellainen on esillä poikkeuksellisesti jo neljättä vuotta peräkkäin.

Tämänvuotinen kohde on elävä esimerkki siitä, että toisinaan asuntomessutalo onnistuu tekemään lähes lähtemättömän vaikutuksen: Wisdom Housea ei olisi Loviisassa ilman rakennuttajansa käyntiä Tuusulan kolmen vuoden takaisilla asuntomessuilla, tarkemmin ottaen kohteessa nimeltä Hetena. Se oli talotehdas Finnlogin historian ensimmäinen asuntomessutalo, joka herätti paljon positiivista huomiota. Sen osaa atriumtalojen ilmaantumisessa myöhemmille messuille tuskin voi vähätellä.

Wisdom House on tarinan mukaan suunniteltu Hetenan pohjalta yhteistyössä saman talotehtaan kanssa. Tällainen lähtökohta herättää helposti huolen kopiosta, kun arkkitehti molempien kohteiden takana ei ole sama.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *