Turha pyydellä hallitukseen – keskusta aikoo pysyä tiukasti oppositiossa

Turha pyydellä hallitukseen – keskusta aikoo pysyä tiukasti oppositiossa

Historiallisen suuren vaalitappion kevään eduskuntavaaleissa kokeneen keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko taisi katkaista Kalevan haastattelussa (9.8.) loputkin siivet puheilta puoleen saamisesta nopeasti takaisin hallitusvastuuseen.

Petteri Orpon (kok.) neljän puolueen hallituksen sisältä on pitkin matkaa kuulunut toiveita, että keskusta muuttaisi näkemyksiään ja tulisi hallitukseen mukaan. Varsinkin perussuomalaisten joukoissa on julkilausuttua halua vaihtaa RKP keskustaan.

Ilmeisesti haikailu on turhaa. Kalevassa Saarikko ilmoitti suoraan, että keskusta on ja pysyy oppositiossa tapahtuipa mitä tahansa.

Saarikon lausunto on harvinaisen jyrkkä hallitusvastuuseen mielellään kautta koko 115 vuotisen olemassaolonsa ajan pyrkineeltä – ja päässeeltä – puolueelta.

Vaikka poliitikon puheisiin pitää laskea mukaan mahdollisuus pyörtää sanat tilanteen muuttuessa, Saarikon linja tuntuu järkähtämättömältä.

Vaalitulos ja jämähtäminen 10 prosentin kannatukseen on ollut sokkihoitoa. Keskusta menetti kahdeksan kansanedustajan paikkaa ja tipahti 23 paikallaan neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *