Hyytynyt asuntokauppa uhkaa viedä kiinteistönvälittäjiä konkurssiin –  oululainen Pasi Backman: ”Yrittäjän pahin painajainen häämöttää”

Hyytynyt asuntokauppa uhkaa viedä kiinteistönvälittäjiä konkurssiin – oululainen Pasi Backman: ”Yrittäjän pahin painajainen häämöttää”

Asuntokaupan hiljentyminen on pistänyt kiinteistönvälittäjät lujille, eikä oululaisen pitkän linjan kiinteistönvälittäjän Pasi Backmanin tilanne tee poikkeusta. Hän sanoo suoraan olevansa uransa toistaiseksi vaikeimmassa paikassa. Yrittäjän pahin painajainen, konkurssi, häämöttää.

Yksinyrittäjänä Backmanin tienestit tulevat vain ja ainoastaan liikevaihdon kautta. Kun kauppa ei käy, palkkaakaan ei tule.

– Viimeksi olen maksanut itselleni palkkaa huhtikuussa 2022, ja sen jälkeen tämän vuoden heinäkuussa.

Backman kertoo joutuneensa realisoimaan sukan varteen laitettua varallisuutta yrityksen ylläpitoon ja elämiseen. Nyt omaisuus on myyty ja käytetty, ja omistusasunto vaihtunut vuokralla asumiseen.

– On todella haasteellista pitää yritys hengissä lähitulevaisuudessa, mutta jokainen toimeksianto ja kauppa tuo aina lisäaikaa ja toivoa tulevaan. Tuskin olisin ainoa tällä alalla, joka joutuisi lyömään laput luukulle, jos tämä markkinatilanne vain jatkuu, Backman sanoo.

Pitkään kiinteistönvälitysalalla toimineen yrittäjän mukaan kuluneet reilut kolme vuotta ovat olleet täysin poikkeuksellisia.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *