Elon Muskin niskurointi toi Twitterille suuret sakot – avainosa Donald

Elon Muskin niskurointi toi Twitterille suuret sakot – avainosa Donald

Elon Muskin omistama somepalvelu X (ent. Twitter) on saanut maksettavakseen sakkoja, kun se on kieltäytynyt noudattamasta oikeuden määräystä, uutisoivat muiden muassa Time ja NBC.

Tuolloin vielä Twitter-nimellä tunnettu palvelu oli saanut tammikuussa 2023 määräyksen luovuttaa ex-presidentti Donald Trumpin Twitter-materiaaleja erikoissyyttäjä John Smithille. Lisäksi yhtiölle osoitettiin salassapitomääräys, joka kielsi yhtiötä kertomasta etsinnästä Trumpille itselleen.

Yhtiö kuitenkin vastusti salassapitosopimusta ja vetosi perustuslailliseen oikeuteensa kommunikoida käyttäjänsä kanssa.

Oikeus katsoi, että salassapitomääräykset ovat joissain tapauksissa perusteltuja, ja Trumpin tapaus oli tällainen. Etsintäluvasta kertominen Trumpille olisi voinut vaarantaa käynnissä olevan tutkinnan, kun tälle olisi jäänyt mahdollisuus tuhota todisteita tai varoittaa mahdollisia rikoskumppaneita.

Twitterille annettiin kertaalleen lisäaikaa materiaalien toimittamiseen, mutta se myöhästyi myös jälkimmäisestä takarajasta päivillä, ennen kuin luovutti materiaalit. Oikeuden määräysten vastustamisesta langetettiin yhtiölle 350 000 dollarin sakko.

Trumpia vastaan on tällä hetkellä vireillä useita oikeuskäsittelyjä hänen presidenttikautensa jäljiltä.

Twitter-materiaalit liittyvät hänen pyrkimyksiinsä kumota vuoden 2020 presidentinvaalien tulos, kun Trump hävisi vaaleissa Joe Bidenille. Trumpin väitteet vaalivilpistä huipentuivat tammikuun kuudennen päivän mellakoihin vuonna 2021, kun Trumpin kannattajat ryhtyivät väkivaltaisiin mielenosoituksiin ja tunkeutuivat kongressitaloon Washingtonissa.

Syyttäjä on maininnut useita Trumpin tviittejä syytteitä luettaessa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *