Pallogrillin liekit aiheuttivat hälytyksen Etu-Lyötyssä – parvekegrillaus on täysin laillista puuhaa, kun järki pysyy mukana

Pallogrillin liekit aiheuttivat hälytyksen Etu-Lyötyssä – parvekegrillaus on täysin laillista puuhaa, kun järki pysyy mukana

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos sai perjantaina kello 21.24 hälytyksen tulipalosta Oulun  Etu-Lyötyssä. Tarkempi paikka oli Harjapäänkadulla.

Päivystävän palomestarin mukaan varsinaista tulipaloa ei kohteessa ollut, vaan asunnon parvekkeella oli grillattu pallogrillissä. Liekit olivat näkyneet vastakkaiseen taloon, josta ilmoitus oli tehty.

Palomestarin mukaan pelastuslaki ei kiellä parvekkeella grillaamista, kunhan sen hoitaa turvallisesti. Palomestari ei pidä vaikkapa pallogrillin käyttöä ongelmana, jos grillaa fiksusti, eikä käytä liikaa sytytysnestettä. Suomessa voi omassa asunnossaan käyttää jopa etanolitakkaa.

Asunto-osakeyhtiön järjestyssäännöt voivat periaatteessa kieltää grillaamisen. Tällaisessa tapauksessa ei ole ihan selvää, kumpi on painavampi, laki vai järjestyssääntö.

Palomestarin mukaan vastaavia vääriä hälytyksiä tulee toisinaan, mutta ei kovin usein. Joskus jopa television takkavideo on aiheuttanut hälytyksen.

Mikäli naapuritalon parvekkeella tai asunnossa havaitsee liekkejä, kannattaa seurata hetken, mitä asunnossa tai parvekkeella oikeastaan tapahtuu. Hätänumeroon voi aina soittaa, jos tilanne näyttää uhkaavalta.

– Mieluummin käydään varulta tarkistamassa, ei näitä kuitenkaan niin usein tule.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *