Haluaisitko Windowsin ilman turhaa tauhkaa? Tämä kikka estää bloatwarea asentumasta

Haluaisitko Windowsin ilman turhaa tauhkaa? Tämä kikka estää bloatwarea asentumasta

Turhat kolmannen osapuolen sovellukset, niin sanottu bloatware, ovat monen käyttöjärjestelmän riesa tänä päivänä. Useista älypuhelimista löytyy ties mitä sovelluksia, joista luultavasti vain pieni osa käyttäjistä hyötyy, mutta kaikilta ne vievät tallennustilaa ja voivat esimerkiksi väläytellä mainoksia. Valitettavasti myöskään tietokoneiden käyttöjärjestelmät eivät ole ilmiöltä säästyneet.

Windows Latest kuitenkin kertoo kikasta, jonka avulla Windows 11 on mahdollista asentaa niin, ettei kolmannen osapuolen sovelluksia asennu, vaan mukana on vain ydinsisältö.

Kun Windows-asennusta tekee täysin puhtaalta pöydältä (eikä siis esimerkiksi läppärivalmistajan omalla palautustyökalulla), asennuksen aikana kysytään useita olennaisia kysymyksiä muun muassa kieleen ja alueeseen liittyen.

Jos alueeksi valitsee ”English (World)” tai ”English (Europe)”, ei asennustyökalu hanskaa noille alueille määriteltyä kielikoodia. Seurauksena kommunikointi palvelimien kanssa ei toimi ja ruudulle ilmestyy virheilmoitus.

Vaikka ruudulle lävähtää pelottavan punainen virhekoodi, voi vaiheen ohittaa ja asennus jatkuu. Mikä parasta, asennus jatkuu ilman kolmannen osapuolen sovelluksia. Tuloksena on puhdas Windows 11 -asennus. Laitteesta riippuen voi tosin joissain tapauksissa mukana olla esimerkiksi valmistajan omia sovelluksia.

Tärkeää toki on vaihtaa kieli- ja alueasetukset asennuksen jälkeen, että Windows ja esimerkiksi sovelluskauppa toimivat oikein.

Kurja puoli on, että Microsoft tietää asiasta ja etsii jo korjausta, joten kikka ei välttämättä enää toimi kauaa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *