Poliisin päivänä voi keskustella poliisin kanssa – tapahtumassa esillä myös kalustoa

Poliisin päivänä voi keskustella poliisin kanssa – tapahtumassa esillä myös kalustoa

Oulun poliisilaitos järjestää Poliisin päivän tapahtumansa 26. elokuuta 2023 Oulun kauppatorilla ja Paltamon Eino Leino -puistossa. Tuolloin Suomessa vietetään perinteistä Poliisin päivää.

Poliisilaitokset järjestävät tapahtumia yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tapahtumissa voi keskustella poliisin työntekijöiden kanssa esimerkiksi ajankohtaisista mieltä askarruttavista aiheista sekä uramahdollisuuksista poliisihallinnossa.

Poliisin päivän teemana on tänä vuonna nuoret ja turvallisuus. Tapahtumien tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa.

Tapahtumissa on paikalla niin poliiseja, poliisiksi opiskelevia kuin siviilihenkilöstöäkin. Poliisi kutsuu kaikenikäiset ihmiset osallistumaan tapahtumiin.

– Poliisin päivän tapahtumissa kuka tahansa voi keskustella kanssamme ajankohtaisista ja mieltä askarruttavista aiheista. Kerromme mielellämme paitsi poliisin urasta myös siviilitehtävistä, sillä poliisihallinnossa työskentelee paljon muitakin kuin poliiseja, muistuttaa Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mika Heinilä tiedotteessa.

Poliisiksi opiskelevilta voi kysyä poliisiopinnoista, ja lupapalvelujen asiantuntijat neuvovat lupa-asioissa.

Poliisin päivän tapahtumissa on esillä myös poliisin varusteita ja kalustoa, kuten poliisiautoja ja -moottoripyöriä.

Oulun-tapahtumassa voi tavata poliisilaitoksen tuoreimman somepoliisin, keväällä Tiktokissa aloittaneen vanhemman konstaapelin Olli Kärsämän (@polliisiolli).

Aito Toripolliisi haastattelee paikalla olevia vieraita, poliiseja ja muita Oulun poliisilaitoksen työntekijöitä. Lisäksi tapahtumassa esiintyy muusikko Sana.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *