Tietokoneita ja puhelimia valmistava Apple on maailman arvokkain brändi – TikTok pakotti muut somejätit muuttumaan

Tietokoneita ja puhelimia valmistava Apple on maailman arvokkain brändi – TikTok pakotti muut somejätit muuttumaan

Älypuhelimia ja tietokoneita valmistava amerikkalainen teknologiajätti Apple on edelleen maailman arvokkain brändi. Yhtiön brändin arvoksi on laskettu lähes biljoona taalaa eli yli 880,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Applen etumatka toiseen saman alan jättiläiseen eli korealaiseen Samsungiin on iso. Samsung on nykyään maailman 54:nneksi arvokkain brändi, ja dollareissa yhtiön arvo on yli 32,2 miljardia.

Brändiasiantuntijan mukaan erot Samsungin ja Applen välillä nousevat esille muun muassa siinä, että Samsungilla on tarjolla useita eri hintaluokan puhelimia, eikä Samsungin vetovoima ole yhtä vahva kuin Applen.

– Apple on pitänyt listan ykkössijaa kaksi vuotta peräkkäin, mutta isossa kuvassa samat teknologia-alan yritykset hallitsevat maailman arvokkaimpien brändien kärkisijoja vuodesta toiseen, Suomen BrandZ-tutkimuksesta vastaava Tapio Heikinheimo kertoo.

Yhtiön brändi on pysynyt vahvana. Vaikka yhtiön tuotteet eivät ole markkinoiden halvimpia, vaan kalliimpia tuotteita, se ei vaikuta kysyntään.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *