Model Y maksaa Kiinassa nyt 17 000 euroa vähemmän kuin Suomessa

Model Y maksaa Kiinassa nyt 17 000 euroa vähemmän kuin Suomessa

Tesla laski taas joidenkin Model Y -malliversioidensa hintoja Kiinassa. Sekä Long Rangen että Performancen hinnat putosivat maanantaina 4,5 prosenttia, lähes 1 800 euroa.

Model 3:n houkuttelevuutta Tesla yrittää lisätä noin tuhannen euron suuruisella vakuutustuella, joka on saatavilla syyskuun loppuun saakka. Tuki koskee edullisinta takavetoista versiota.

Kiinan kuluttajakysynnän hiipuminen on sytyttänyt kuumana käyvän hintasodan autonvalmistajien välille. Teslan jälkeen alennuksia ovat alkaneet tarjota myös sekä kiinalaiset että Kiinassa autoja valmistavat ulkomaiset merkit, kuten Volkswagen ja General Motors.

LUE MYÖS:

Teslan Kiinassa valmistettujen autojen myynti laski alekampanjoista huolimatta heinäkuussa 31 prosenttia kesäkuuhun verrattuna. Kiinan autokauppa kokonaisuudessaan otti takapakkia 2,6 prosenttia heinäkuussa vuodentakaiseen verrattuna.

Kolmannes hinnasta pois

Model Y:n Long Range versio maksaa Kiinassa nyt noin 37 900 euroa, Performancen hinta on vähän päälle 44 000 euroa, kertoo uutistoimisto Reuters.

CarNewsChina.comin mukaan Long Range maksoi Kiinassa viime marraskuun alkupuolella 53 700 euroa ja Performance 56 800 euroa. Näiden mallien hinnat ovat laskeneet siis 30 ja 23 prosenttia. Ei ihmekään, että Teslan hurjat hinnanalennukset ovat suututtaneet autonsa aiemmin ostaneita asiakkaita.

Vertailun vuoksi: halvin Tesla Model Y eli takavetomalli maksaa Suomessa nyt 47 990 euroa. Long Range puolestaan 54 990, eli se on täällä noin 17 000 euroa kalliimpi kuin Kiinassa.

Model Y Performance maksaa Suomessa 59 990 euroa, Kiinassa kaupattava auto on noin 16 000 euroa halvempi.

LUE MYÖS:

Samasta mallinimestä huolimatta autoissa voi olla varustelueroja tai jopa teknisiä eroja markkina-alueittain. Ainakin työn hinnassa on iso ero esimerkiksi Saksassa ja Kiinassa sijaitsevien Teslan tehtaiden välillä.

Lisää alennuksia Euroopassa?

Evercore ISIn analyytikko Chris McNally arvioi, että Tesla alentaa valikoidusti autojensa hintoja jatkossa myös Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Hintakisan laineet ovat aiemminkin yltäneet Eurooppaan asti. Esimerkiksi Suomessa Teslan keväiset hinnanalennukset pudottivat Model Y Long Rangen hintoja yhteensä 13 400 euroa. 15. huhtikuuta. sen hinta oli 53 990. Hinnat liikkuvat myös toisin päin, sillä nyt kyseinen auto on täällä tonnin kalliimpi kuin keväällä.

Teslan haasteeseen on vastattu myös Suomessa, vaikkakin alennuksia on perusteltu lähinnä autojen saatavuuden parantumisella. Esimerkiksi Nissan alensi tässä kuussa Ariya-sähköautomallistonsa hintoja 1 000–4 200 eurolla varustetasosta riippuen.

Jo huhtikuussa Ford laski Suomessa Mustang Mach-E:n kaikkien mallien hintoja 3 000 euroa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *