Oulun kainalossa on ihmeellinen pikkukunta, jossa tehdään saunoja ja sipsejä – Selvitimme Suomen teollistuneimman kunnan menestysreseptin

Oulun kainalossa on ihmeellinen pikkukunta, jossa tehdään saunoja ja sipsejä – Selvitimme Suomen teollistuneimman kunnan menestysreseptin

Suomen teollistuneimmassa kunnassa vieraan ottavat vastaan pellolla laiduntavat lampaat.

Keskustan kylänraitilla on hiljaista. Liikkeellä on ainoastaan yksi polkuauto, jota ajaa Enni Tölli, 7. Pikkusisko Aino Tölli, 6, juoksee vieressä.

Suomenselän vedenjakaja-alueella Järvi-Suomi ja Pohjanmaan lakeus kohtaavat. Keskustan nurkalta avautuva Pyhännänjärvi on kaunis.

Jos haluaa menestyä tietovisailuissa, kannattaa painaa tämä paikka mieleen.

Pyhäntä pitää kärkisijaa, kun mitataan teollisuuden työpaikkojen määrää suhteessa kunnan kaikkiin työpaikkoihin. Se on myös Pohjois-Pohjanmaan kolmanneksi pienin kunta, ja siellä sijaitsee Suomen suurin ketsupin valmistaja sekä Turun sinapin tuotanto.

Enni ja Aino Tölli ovat lähteneet hellepäivän ajelulle Pyhännän keskustaan. Enni ja Aino Tölli ovat lähteneet hellepäivän ajelulle Pyhännän keskustaan. Kylänraitti on hiljainen. Alemmassa kuvassa vasemmalla näkyvä uusi sosiaali- ja terveyskeskus avattiin elokuun alussa.

Enni ja Aino Tölli ovat lähteneet hellepäivän ajelulle Pyhännän keskustaan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *