Oulun valtuutettu Anna Koskela (ps.) kiistää  kirjoituksensa olevan rasistinen – Kokoomuksen Husso: ”On surullista, että tähän on tultu”

Oulun valtuutettu Anna Koskela (ps.) kiistää  kirjoituksensa olevan rasistinen – Kokoomuksen Husso: ”On surullista, että tähän on tultu”

Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuutettu, Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu Anna Koskela (ps.) kirjoitti lauantaina Facebook-julkaisun, jota sosiaalisessa mediassa moni on pitänyt rasistisena.

Koskela kiistää, että kirjoitus olisi ollut rasistinen.

Julkaisussa Koskela kirjoittaa seuraavasti:

”Paikallisen K-Marketin kohdalla on tänne jostain kulkeutuneilla alikehittyneiden maiden miespuolisilla kansalaisilla tapana maleksia kadun yli näyttäen reteesti käsillä merkkejä, että autojen pitäisi antaa tilaa. Suojatie siis löytyy myös, mutta sitä ei tietenkään jakseta käyttää. Ai että, kun lyö pienemmän sisälle ja polkaisee ääniä koneesta. On se nättiä nähdä kun ******* juoksee”

Netissä julkaisua on kuvailtu rasistiseksi, ja yhdistetty laajemmin ilmiöön, jossa hallituksen ministerit ovat kirjoittaneet rasistiseen sävyyn. Koskelan mielestä hänen julkaisunsa ei ollut rasistinen.

– Rasismia olisi se, että lähtisin syrjimään jotakin ihmistä hänen etnisen ryhmänsä perusteella. Tai jos nostaisin silmätikuksi jonkun etnisen ryhmän ja rupeaisin heistä halventavasti kirjoittamaan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *