Keskusta väläyttää tukea hallitukselle rasismista irtisanoutumisessa – vihreiden Harjanne kriittisenä

Keskusta väläyttää tukea hallitukselle rasismista irtisanoutumisessa – vihreiden Harjanne kriittisenä

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko tarjosi yllättävää tukea hallitukselle puolueen kesäkokouksessa tiistaina Tampereella.

Saarikko väläytti mahdollisuutta, että koko eduskunta tukisi hallituksen tiedonantoa, jossa se irtisanoutuisi rasismista.

– Olemme pohtineet, mikä olisi paras viesti niin ulkomaille kuin Suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille ihmisille, jotka ovat kokeneet rasismia. Meidän mielestä paras viesti olisi se, että koko eduskunta ja kaikki puolueet näyttäisivät, että Suomi on yhtenäinen ja hallitus ja oppositio ovat rasismia vastaan, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Hän pitää tärkeimpänä, että ministerit yksiselitteisesti irtisanoutuvat rasismista ja sitoutuvat yhdenvertaisuuteen. Silloin keskusta voi äänestää hallituksen luottamuksen puolesta.

– Tämä ei ole lupaus, mutta meillä on valmius tukea, Kurvinen sanoo.

– Haastan tässä muutakin oppositiota. Mikä on oikea viesti: Onko se, että kaksi päivää riidellään rasismista, vai onko se, että kävisimme kunnioittavan keskustelun ja kertoisimme yksimielisesti, että Suomi on vapaa maa, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä?

Kurvinen olisi tässä asiassa valmis tukemaan myös valtiovarainministeri Riikka Purraa (ps.) ja elinkeinoministeri Wille Rydmania (ps.), jos kaikki ministerit sitoutuvat yhdenvertaisuuteen ja rasismin vastustamiseen.

– Pidän ihmeellisenä sitä, että tämän tiedonannon kanssa vatkaaminen kestää näin kauan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *