Oululaistaustainen Taito Kawata tuomaroi musiikkivideoita, mutta näkee niitä vain tyttärensä Youtube-katselun vuoksi – Yksi syy on some

Oululaistaustainen Taito Kawata tuomaroi musiikkivideoita, mutta näkee niitä vain tyttärensä Youtube-katselun vuoksi – Yksi syy on some

Oulun musiikkivideofestivaaleilla (OMVF) vuosien varrella useampaan kertaan palkittu espoolaisohjaaja Taito Kawata on tällä kertaa yksi festivaalin kotimaisen kilpailun tuomareista. Kawata myös isännöi omaa retrospektiivinäytöstä, jossa on luvassa musiikkivideoita laajalla skaalalla ja tarinoita niiden tekemisestä.

Tuomarointia Kawata on odottanut suurella mielenkiinnolla jo senkin takia, että hän ei ole viime aikoina juurikaan nähnyt uusia musiikkivideoita, eikä hän näin ollen ole ollut kovin hyvin kärryillä siitä, missä kotimaisen musiikkivideon saralla on menty.

– Ennen oli enemmän sellainen kulttuuri, että videoita jaettiin somessa, ja silloin näki paremmin, mitä tapahtuu. En tiedä, ovatko minun omat ympyräni menneet jotenkin toiseen suuntaan, mutta eivät ne jostain syystä enää tule minua vastaan, Kawata sanoo.

– Itse asiassa ainoa, minkä kautta huomaan pääseväni kärryille videoista, on tyttäreni, joka katsoo paljon Youtubea telkkarista.

Musiikkivideoita tehdään nyt enemmän kuin koskaan

Vaikka musiikkivideot eivät ole tavoittaneet Kawataa, niitä on tehtailtu enemmän kuin koskaan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *