Oululaisen sijoitusyhtiö Partneran tulos kääntyi plussalle – tytäryhtiön konkurssi pienensi konsernin liikevaihtoa

Oululaisen sijoitusyhtiö Partneran tulos kääntyi plussalle – tytäryhtiön konkurssi pienensi konsernin liikevaihtoa

Oululainen pörssiyhtiö Partnera on viime vuosina ollut vaikeuksissa, mutta torstaina julkaistu puolivuotiskatsaus näyttää plusmerkkisiä lukuja.

Partnera-konsernin liiketulos oli 2,8 miljoonaa euroa. Vuoden takaiseen verrattuna parannusta on tullut selvästi, sillä vertailukautena liiketulos oli 7,4 miljoonaa euroa miinuksella.

Yhtiön mukaan tulokseen vaikuttivat Partneran omistusten myönteinen tuottokehitys sekä tappiollisen KPA Uniconin poistuminen konsernista.

Puhtaan energian tuotantoratkaisuja kehittänyt KPA Unicon oli oululaisyhtiön ongelmasijoitus, joka asetettiin lopulta konkurssiin viime keväänä.

KPA Uniconin poistuminen näkyy myös Partneran tuoreissa liikevaihtoluvuissa. Konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 28 miljoonaa euroa. Siinä on lähes 29 prosenttia laskua vertailukaudesta.

Yhtiön mukaan KPA Uniconin konkurssilla ei ollut negatiivista vaikutusta katsauskauden tulokseen, eikä tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2023 tulokseen.

Suurimman osan konsernin liikevaihdosta muodostaa vaahtolasia valmistava Foamit Group. Tytäryhtiön liikevaihto oli 21,3 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 2,4 prosenttia. Liiketulos oli 1,4 miljoonaa euroa ja se parani vertailukaudesta, jolloin se oli 0,2 miljoonaa euroa. Partnera arvioi tytäryhtiön aseman markkinoilla pysyvän hyvänä. Näkymiä kannattelee infrarakentaminen, joka ei ole yhtä suhdanneherkkää kuin asuntorakentaminen.

Partneran tytäryhtiöihin lukeutuvat myös Nordic Option, Finda ja Telebusiness InWest. Konsernissa on käynnistetty strategian uudistaminen, jossa arvioidaan nykyisiä ja tulevia omistuksia. Strategian päivittämisen vuoksi yhtiö ei anna lyhyen aikavälin näkymiä.

Partnera Oyj kertoi niin ikään torstaina, että yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Peter Vapaamies.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *