Oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen kritisoi Riikka Purran budjettiesitystä – ”Avokätinen rikkaille, karu palkansaajille ja köyhimmille”

Oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen kritisoi Riikka Purran budjettiesitystä – ”Avokätinen rikkaille, karu palkansaajille ja köyhimmille”

Oululainen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Hanna Sarkkinen (vas.) kritisoi kovin sanoin valtiovarainministeriön budjettiesitystä ensi vuodelle.

Hänen mielestään valtiovarainministeri Riikka Purran budjettiesitys on avokätinen hyvätuloisille ja karu palkansaajille sekä kaikkein köyhimmille.

– Budjettiesityksen historiallisen kovat sosiaaliturvan leikkaukset kohdistetaan pienituloisiin lapsiperheisiin, työttömiin ja sairaisiin. Samaan aikaan suurituloisille on luvassa lisää veroaleja ja verotukia, Sarkkinen kirjoittaa tiedotteessa.

Sarkkinen nostaa esiin esimerkiksi vielä vahvistamattomat muutokset, jotka kohdistuvat työttömyysturvaan ja asumistukeen.

– Oikeistohallituksen rikkaita suosiva veropolitiikka on johtamassa siihen, että julkisen talouden alijäämän arvioidaan kasvavan leikkauksista huolimatta ensi vuonna yli kymmeneen miljardiin.

Sarkkinen nostaa myös esiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa esittelemänsä vaihtoehtoisen tavan tasapainottaa valtiontaloutta.

Vasemmistoliiton keinoihin kuuluisi esimerkiksi listaamattomien yritysten omistajien osinkoverotuen kohtuullistaminen, ulkomaisten rahastojen ja muiden osinkoverosta vapautettujen yhteisöjen lähdeveron käyttöönotto sekä yritystukien karsiminen.

– Ehdottamamme veromuutokset paitsi vahvistaisivat julkistaloutta, myös lisäisivät verotuksen ja tulonjaon oikeudenmukaisuutta.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *