Ii haluaa jälleen matkustajajunien pysähdyspaikaksi – muutostarpeista tehdään selvitys Väyläviraston kanssa

Ii haluaa jälleen matkustajajunien pysähdyspaikaksi – muutostarpeista tehdään selvitys Väyläviraston kanssa

Iin kunta ja maan rataverkosta vastaava Väylävirasto ovat tekemässä yleissuunnittelua, jossa katsotaan millä edellytyksillä matkustajajunat voisivat jälleen pysähtyä Iissä.

Ii on ollut tiiviisti mukana kehittämässä Oulun seudun lähijunaliikenteen suunnitelmia välillä Liminka–Ii. Kuntajohtajat ovat viime aikoina ajaneet lähijunan kokeiluhanketta.

Ii haluaisi myös kaukojunien pysähdyspaikaksi, kertoo kunnanjohtaja Marjukka Manninen.

– VR on suhtautunut myönteisesti asiaan ja siellä nähdään, että kaukojunat voisivat pysähtyä Iin asemalla ilman aikatauluongelmia.

Lue lisää: Oulun seudun paikallisjunaliikenteeseen riittäisi vain kaksi junaa – Lähijunaliikennettä selvitellään Liminka-Oulu-Ii -välillä

Suunnittelussa Ii ja Väylävirasto selvittävät, mitä käytännön toimia ja teknisiä ratkaisuja Iin tulo henkilöliikenteen juna-asemaksi edellyttää. Samoin tutkitaan eri vaihtoehdot toteutuspaikoiksi.

Esimerkiksi laiturirakenteet eivät nyt vastaa nykyisiä vaatimuksia. Myös esteettömyyden toteuttaminen vaatii toimenpiteitä.

Suunnittelu on tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

– Sitten nähdään minkälaisista ratkaisuista ja summista puhutaan. Toistaiseksi tähän liittyvät hankkeet eivät ole Väyläviraston  rahoitusohjelmassa. Samalla meillä on selvitettävänä ja neuvoteltavana rahoituslähteet ja -suhteet. Tietysti toivomme, etteivät kustannukset tulisi kokonaan kunnalle, Manninen sanoo.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *