Sanoiko pomosi näin? Voi olla korkea aika vaihtaa työpaikkaa

Sanoiko pomosi näin? Voi olla korkea aika vaihtaa työpaikkaa

Oletko unelmatyöpaikassasi? Haaveiletko kenties uusista haasteista? Onko ruoho aidan takana aina vihreämpää? Ei välttämättä, mutta on tiettyjä tilanteita, joissa esihenkilön sanomisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

1. ”En ole kiinnostunut palautteestasi, hoida vain hommasi”

Työntekijöiltä odotetaan usein kykyä ottaa vastaan rakentavaa palautetta ja jopa kritiikkiä. Sama voidaan kuitenkin ulottaa koskemaan myös esihenkilöitä.

Mikäli pomosi ei ole valmis kuuntelemaan rakentavaa palautetta, ilmaisee hän tällä tavalla ettei mielipiteilläsi ole väliä, Googlen entinen rekrytoija Nolan Church vinkkaa.

2. ”Olet meille arvokas, mutta ylennystä ei ole nyt luvassa”

Ylennyksiä ei tietenkään ole luvassa jatkuvasti, mutta jos kuulet vastaavan lauseen esihenkilösi suusta toistuvasti ilman sen kummempia perusteita, voi kyseessä olla punainen varoitusvalo.

Jos pomosi pitää työpanostasi arvossa, on hänellä todennäköisesti jokin mielipide tai aikataulu sille, koska uraportaan seuraava askelma voisi olla luvassa.

3. ”Tämä tieto jaetaan vain sitä tarvitsevien kesken. Kerromme lisää kun aika on oikea”

Työntekijältä odotetaan hyvää suhdetta pomoihin ja johtavassa asemassa olevaan tiimiin. Työntekijällä on oikeus odottaa läpinäkyvää ja säännöllistä kommunikaatiota. Jos tieto töihin liittyvistä asioista saavuttaa sinut aina viimeisenä, kannattaa ehkä etsiä uutta työpaikkaa.

4. ”Palataan näihin raha-asioihin seuraavalla kerralla”

Mikäli palkkasi ei ole noussut vaikka tuot yritykselle selvää lisäarvoa, tai se ei muuten vain vastaa koulutus- ja kokemustasoasi, kannattaa pariin kertaa miettiä kannattaako nykyiseen paikkaan jäädä.

Samalla tavalla kannattaa toimia myös siinä tapauksessa, jos esihenkilösi jatkuvasti tuntuu lykkäävään tapaamisia, joissa työntekijän toimintaa voidaan arvioida.

5. ”Soitin sinulle eilen illalla yhdeksän aikaan. Miksi et vastannut?”

Työ ei koskaan saa tulla elämän tilalle. Työaikana ollaan töissä ja vapaa-aikana työhön liittyviä asioita voi aivan hyvin vältellä, eikä tätä tule nähdä työntekijän laiskuutena. Työntekijän ei myöskään tule aina olla tavoitettavissa. Mikäli työnantajasi ei arvosta vapaa-aikaasi, on aika vaihtaa työpaikkaa, Church toteaa.

6. ”Meillä ei ole aikaa hauskanpitoon”

Hyvässä tiimissä työskentely takaa sen, että välillä on väkisinkin hauskaa. Kaikilla on joskus huonoja päiviä, mutta usein hyviä päiviä on selvästi enemmän kuin huonoja.

Mikäli esihenkilöt onnistuvat luomaan työpaikallasi pelon ilmapiirin, kannattaa tosissaan miettiä työpaikan vaihtoa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *