Tutkimus: Pohjoissuomalaiset miehet kokevat paineita haluttomuudesta – siemensyöksy- ja erektiopaineet erottuvat valtakunnallisesti

Tutkimus: Pohjoissuomalaiset miehet kokevat paineita haluttomuudesta – siemensyöksy- ja erektiopaineet erottuvat valtakunnallisesti

Suomalaismiehet kokevat eniten seksipaineita herkästä siemensyöksystä ja erektiosta. Kaalimato.comin Seksuaalisuuden Suomi -tutkimuksen mukaan kyseisiä paineita kokee 34 prosenttia miehistä.

Kun siemensyöksy- ja erektiopaineet erottuvat valtakunnallisesti, Pohjois-Suomessa asuvien miesten mieltä kaihertaa haluttomuus. Pohjoissuomalaisista miehistä 38 prosenttia kertoo kokevansa paineita haluttomuudesta, kun vastaava luku muualla asuvien miesten osalta on 19–23 prosenttia.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa, että miehen roolimalliin on perinteisesti liitetty ajatus siitä, että mies on aina valmiina ja halukas seksiin.

– Näin ei todellisuudessa aina ole. Vaikka miehen seksuaalinen haluttomuus on harvinaisempaa kuin naisen, olisi siitä syytä keskustella enemmän normalisoivaan sävyyn miehen omaa ääntä kuullen, Lavikainen sanoo tiedotteessa.

Miehet kärsivät haluttomuuspaineista iästä riippumatta. Tutkimuksen mukaan vähiten haluttomuutta kokevat kuitenkin 65–70-vuotiaat.

Erektiopaineet sen sijaan koostuvat iäkkäämpien vastaajien keskuudessa.

– Kannattaa muistaa, että seksin ei tarvitse mennä aina saman kaavan mukaan. Seksi voi olla hyvää myös ilman yhdyntää tai tietynlaista laukeamista.

Itäsuomalaisten paineet liittyvät puolestaan peniksen kokoon. Itäsuomalaisista miehistä 39 prosenttia kertoo paineista, muualla Suomessa vastaava luku on 22–24 prosenttia.

Lavikainen kertoo, ettei hän ole aiemmin havainnut näin suuria eroavaisuuksia erilaisten seksipaineiden osalta eri alueiden välillä.

– Siihen, mistä asioista seksipaineita koetaan, vaikuttavat sosiaalisen ympäristön sekä yhteiskunnan sen hetkiset vallalla olevat asenteet, ihanteet ja roolimallit.

Kysely toteutettiin verkkopaneelissa huhtikuussa 2023. Tutkimukseen vastasi tuhat iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *