3 elintärkeää Windows-pikakomentoa – jokaisen pitäisi tietää nämä

3 elintärkeää Windows-pikakomentoa – jokaisen pitäisi tietää nämä

Olipa Windows-käyttöjärjestelmästä mitä mieltä tahansa, joutuu lähes jokainen meistä olemaan sen kanssa tekemisissä vähintään koulumaailmassa tai työelämässä.

Tässä pari vinkkiä, joiden avulla helpotat elämääsi Windows-käyttäjänä. Komennot on testattu Windows 10 -ympäristössä, mutta niiden pitäisi toimia myös Windows 11:n kanssa.

Leikepöydän historia

Voit tarkastella leikepöydän historiaa näppäinkomennolla Win + V. Ominaisuus ei ole oletusarvoisesti päällä, mutta komentoa käyttämällä aukeaa ikkuna, jonka kautta leikepöydän historian saa otettua käyttöön.

Voit ottaa leikepöydän historian käyttöön myös asetuksista polusta käynnistä > asetukset > system > leikepöytä. Samalla voit napata päälle leikepöydän jakamisen kaikkien laitteittesi välillä. Ota kuitenkin huomioon, että Microsoftilla on silloin pääsy leikepöytäsi sisältöön.

Leikepöydällä on nähtävissä vastikään kopioidut tekstit ja kuvat. Kuitenkin näppärimmillään leikepöytä on yhdessä fiksun kuvankaappauksen kanssa.

Säädettävä kuvakaappaus

Pikakomento: Win + Shift + S avaa pienen valikon, jonka kautta voit valita, millaisen ruutukaappauksen haluat tehdä.

Tarjolla on kaksi rajaustyökalua, kuvan ottaminen avoimesta ikkunasta sekä otos koko ruudusta. Valmis kuvakaappaus siirtyy leikepöydälle, josta se on liitettävissä halutulle alustalle. Leikepöydän historian avulla kuvia voi napsia kerralla useamman.

Alt + A

Kaiken tekstin valitseminen alt + A -komennolla on elintärkeä näppäinyhdistelmä. Sen avulla voit maalata ja poistaa nopeasti väärin kirjoitetun salasanan, valita kopioitavan tekstin kokonaisuudessaan ja niin edelleen.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *