Oululaisessa hoitokodissa hoitajia pahoinpidellyt asukas tuomittiin sakkoihin

Oululaisessa hoitokodissa hoitajia pahoinpidellyt asukas tuomittiin sakkoihin

Oulun käräjäoikeus antoi torstaina tuomion jutussa, jossa oululaisessa hoitokodissa asuva mies käyttäytyi väkivaltaisesti hoitajia kohtaan.

Ensimmäinen tapaus ajoittuu tammikuuhun 2022. Tuolloin vastikään hoitokotiin muuttanut mies yritti lyödä lähihoitajaa nyrkillä vatsaan, mutta ei onnistunut siinä hoitajan väistettyä lyöntiä.

Tapaus sattui vessassa käynnin yhteydessä. Hoitaja kertoi oikeudessa, että hoitokodissa on paljon muitakin asukkaita. Mies oli suuttunut siitä, että hän joutui odottamaan hoitajan saapumista.

Muutaman kuukauden päästä mies löi samaa lähihoitajaa uudelleen nyrkillä. Tuolla kertaa lyönti osui käsivarteen ja aiheutti lähihoitajalle kipua. Hoitajan mukaan mies oli käynyt niin sanotusti kierroksilla ja hän yritti jutella miehen kanssa tämän käytöksestä.

Sama hoitokodin asukas löi samana vuonna myös toista lähihoitajaa. Tilanne sattui, kun lähihoitaja meni miehen huoneeseen hakemaan tältä allekirjoituksen apteekin papereihin lääkkeitä varten.

Käräjäoikeus tuomitsi torstaina vuonna 1970 syntyneen miehen kahdesta pahoinpitelystä ja pahoinpitelyn yrityksestä 55 päiväsakon rangaistukseen. Hänen tuloillaan se merkitsee 495 euron suuruisia sakkoja.

Toinen lähihoitajista vaati oikeudessa vahingonkorvauksia. Oikeus velvoitti miehen maksamaan hänelle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 400 euroa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *