Näyttelyarvio: Limingan taidekoulun kasvatti maalaa töitä, joiden tunnelma tuo mieleen Francisco de Goyan

Näyttelyarvio: Limingan taidekoulun kasvatti maalaa töitä, joiden tunnelma tuo mieleen Francisco de Goyan

Aleksi Matikaisen maalauksia Taidelainaamo ARTon ARTtilassa Oulussa, Hallituskatu 5, 24.9. saakka.

Aleksi Matikaisen näyttelyssä tuoksuu öljyväri. Esillä on neljä suurehkoa maalausta, joissa kaikissa on kuvattuna ihminen. Jokaisen teoksen nimi on Maalaus.

Oulussa syntyneen, Limingan taidekoulussa ja Vapaassa taidekoulussa Helsingissä opiskelleen Matikaisen maalauksia on aiemmin nähty Oulussa ainakin Oulun Taiteilijaseuran keväisissä Talo täynnä taidetta -tapahtumissa. Teosten näyttävä koko, vahvat värit ja usein melko synkkä tunnelma ovat noissa teoskatselmuksissa nousseet esiin joukosta ja pysäyttäneet katsomaan.

Usein Matikainen on maalannut teoksia, joissa on joukkokohtauksia tai ihmisten ja muunlajisten eläinten välisiä kohtaamisia. Maalaustaiteen historiaan peilaten nämä teokset ovat hakeutuneet sukulaisuuteen esimerkiksi Francisco de Goyan (1746–1828) maalausten kanssa. Matikaisen ilmaisu on toki ekspressiivisempää ja väripaletti kokonaisuudessaan kirkkaampi, mutta teosten tunnelmassa ja jopa sommitelmissa on paljon samaa.

Nyt esillä olevista teoksista kolmessa nähdään yksi ihminen keskellä kuvaa ja neljännessäkin kuvan hahmo on yhdeksi sulautunut.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *