Venäjä iski Ukrainaan kymmenillä lennokeilla, valtaosa suunnattiin Kiovaan ja sen ympäristöön

Venäjä iski Ukrainaan kymmenillä lennokeilla, valtaosa suunnattiin Kiovaan ja sen ympäristöön

Kuva elokuun lopulta, jolloin pelastajat sammuttivat ohjusiskun aiheuttamia tulipaloja Kiovassa.

Kuva elokuun lopulta, jolloin pelastajat sammuttivat ohjusiskun aiheuttamia tulipaloja Kiovassa.

Kuva: VADYM SARAKHAN

Venäjä hyökkäsi viime yönä Ukrainaan yhteensä 32 lennokilla, kertoo Ukrainan armeija. Ukrainan ilmatorjunta pudotti lennokeista 25.

Valtaosa lennokeista oli suunnattu Kiovaan ja sen ympäristöön.

Uutistoimisto AFP:n toimittaja on kertonut kuulleensa ympäri Kiovaa yhteensä kymmenkunta räjähdystä. Viranomaiset ovat kehottaneet alueen asukkaita pysymään suojissa.

Kiovan sotilashallinnon johtajan Serhi Popkon mukaan lennokit olivat lentäneet Kiovan ylle ryhmissä ja näitä ryhmittymiä oli tullut eri ilmansuunnista.

Popkon mukaan tuhoutuneiden lennokkien osia on pudonnut Kiovassa Shevtshenkivskyin ja Sviatoshynskyin alueilla. Hänen mukaansa valtaosa romusta putosi avoimelle alueelle, mutta useita autoja, teitä ja johdinautojen voimalinjoja vahingoittui.

Taivaalta pudonnut romu sytytti Kiovassa Shevtshenkivskyin alueella tulipalon asuintalossa, mutta talon omistajat olivat saaneet palon sammumaan.

Maahan pudonneet kappaleet olivat sytyttäneet tulipalon myös Sovkyn puistossa.

Ukraina: Venäjällä yli 400 000 sotilasta Ukrainassa

Venäjällä on yli 420 000 sotilasta Ukrainalta valtaamillaan alueilla, sanoo Ukrainan sotilastiedustelun apulaispäällikkö Vadim Skibitsky. Arvioon sisältyvät myös Krimin niemimaalla olevat joukot.

Sen sijaan Skibitskyn mukaan lukemassa eivät ole mukana Venäjän kansalliskaartiin kuuluvat joukot, eivätkä miehitysviranomaiset Venäjän valtaamilla alueilla.

Kiovassa järjestetyssä konferenssissa puhunut Skibitsky sanoi lisäksi, että Venäjä on tehnyt edellisen kuukauden aikana Krimiltä lennokki-iskuja Ukrainan satamakaupunkeihin Izmajiliin ja Reniin.

Kumpaakin satamakaupunkia on pidetty vaihtoehtoisina viljanvientisatamina sen jälkeen, kun Venäjä vetäytyi Mustanmeren viljanvientisopimuksesta. Sekä Izmajil että Reni sijaitsevat Tonavan jokisuistossa lähellä Ukrainan rajanaapureita Romaniaa ja Moldovaa.

Taisteluita käyty Harkovan ympäristössä

Ukraina aloitti kesäkuussa vastahyökkäykset Venäjää vastaan maan etelä- ja itäosissa, mutta venäläisjoukot ovat puolustautuneet vahvasti. Lisäksi Ukrainan joukot ovat käyneet taisteluita Harkovan ympäristössä alueella, jonka Ukraina vapautti Venäjän joukoilta viime vuoden kesänä.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maljar kertoi, että Venäjä on yrittänyt toiminnallaan saada Ukrainaa hajauttamaan joukkojaan idässä, ettei se pystyisi keskittämään joukkojaan Bahmutin alueelle. Siellä Ukraina on Maljarin mukaan edennyt menestyksekkäästi.

Maljar lisäsi, että Venäjällä on käytössään enemmän sotilaita ja aseistusta kuin Ukrainalla.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *