Ouluun rakennetaan kaksi uutta polkupyöräbaanaa ensi vuonna – punaista väylää tulee yhteensä 3,5 kilometrin verran

Ouluun rakennetaan kaksi uutta polkupyöräbaanaa ensi vuonna – punaista väylää tulee yhteensä 3,5 kilometrin verran

Ensi vuonna Oulussa on tarkoitus rakentaa kahtakin uutta polkupyöräbaanaa, torinrannasta Nallikarin suuntaan lähtevän Nallibaanan ja Raksilasta, Intiöstä sekä Kontinkankaan kautta menevän Hiukkabaanan ensimmäiset vaiheet.

Nallibaana on tarkoitus rakentaa puoleenväliin eli ensimmäinen osa ensi vuonna ja loput vuonna 2026. Suunnitelman mukaan Nallibaanan ensimmäinen osa olisi korkeatasoinen kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävä Vänmanninsaaren ja Hietasaaren välillä. Linjaus noudattelee pääosin nykyistä jalankulku- ja pyörätien linjausta.

Oulun yhdyskuntalautakunta esittää tiistaina, että kaupunki hakee Traficomilta valtionavustusta Nallibaanan rakentamiseen. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä vajaat 1,5 miljoonaa euroa, josta kaupungin ja Traficomin osuudet olisivat molemmilla noin 720 000 euroa.

Jos Nallibaanan rahoitus pääsee kaupungin ensi vuoden budjetin investointiohjelmaan, sitä alettaisiin rakentaa ensi keväänä huhtikuun tienoilla. Valmis sen olisi määrä olla syys-lokakuussa ensi vuonna.

Baana lähtisi Pikisaaren sillan itäpäästä Vänmannin saaren nokasta ja etenisi Pikisaarentielle, joka muutetaan pyöräkaduksi eli uusitaan täysin. Ensimmäinen osuus päättyisi Korkeasaarensillan länsipäähän, josta on lyhyt matka Oulun vuoden 2025 asuntomessualueelle ja Vaakunakylään.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *