Teboilin rakennus ei ainakaan vielä edennyt Oulaisten uudeksi nuorisotilaksi

Teboilin rakennus ei ainakaan vielä edennyt Oulaisten uudeksi nuorisotilaksi

Oulaisten keskustassa oleva Teboil Oy:n tyhjää liiketilaa ei oteta nuorten käyttöön. Ei ainakaan tässä vaiheessa. Kaupunginhallituksen esityslistalla oli asiana rakennuksen vuokraaminen kaupungin käyttöön. Maanantai-iltaisessa kokouksessaan hallitus kuitenkin jätti asian käsittelemättä.

– Teboil-asia vedettiin pois listalta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marjut Lehtonen kommentoi.

Päätöksen asiakohdan poistamisesta esityslistalta teki kaupunginjohtaja Riikka Moilanen.

– Esittelijänä vedin pykälän pois käsittelystä eikä asiaa (Nuopparin korvaavia tiloja) valmistella enää jatkossa tällä vaihtoehdolla. Katsotaan tilaratkaisuja myöhemmin ehkä kiinteistöstrategian jälkeen. Asiasta ei siis käyty eilen keskusteluja eikä tehty päätöksiä, Moilanen kommentoi.

Asia on herättänyt kuntalaisissa kahdenlaisia mielipiteitä. Toisaalta nuorille toivotaan asiallisia ja puhtaita kokoontumistiloja, mutta Teboilin omistaman rakennuksen tulkitaan myös olevan eettisesti väärin yhtiön Venäjä-kytköksien takia.

Kaupungin päättäjät ovat selvittäneet  keväällä Ulkoministeriöstä mahdollisuutta vuokraustoimintaan. Tuolloin kaupungin saama myönteinen vastaus on kannustanut toimijoita edistämään asiaa.

Tekninen toimi ja nuorisotoimi ovat tutustuneet Teboilin tiloihin. Samalla on selvitetty sitä, miten rakennuksen erilaiset toimintapaikat saataisiin mahdollisimman hyvään hyötykäyttöön. Esteettömyytensä myötä tila olisi soveltunut myös muidenkin kuntalaisille tarjottavien palveluiden käyttöön. Nuorille olisi korjaamotiloihin mahdollista tehdä erilaisia korjaamispisteitä.

Vuosivuokran suuruus olisi ollut noin 32 000 euroa. Nykyisestä nuorisotilasta kulut ovat noin 40 000 vuodessa.

Nykyinen nuorisotila on myös osoittautunut haasteelliseksi, ja osa työntekijöistä joutuu tekemään töitä jo korvaavissa tiloissa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *