Migrin Oulun tiloissa tutkitaan mahdollista sisäilmaongelmaa – Senaatti teki rakennuksessa mittavan remontin viime vuonna

Migrin Oulun tiloissa tutkitaan mahdollista sisäilmaongelmaa – Senaatti teki rakennuksessa mittavan remontin viime vuonna

Oulun uuden oikeustalon korttelissa sijaitsevissa Maahanmuuttoviraston (Migri) tiloissa selvitetään mahdollista sisäilmaongelmaa.

Kyse on valtion Senaatti-kiinteistöjen vuonna 2006 valmistuneesta virastotalosta, joka saneerattiin sisältä täysin viime vuonna. Remontti tehtiin samalla kun viereen rakennettiin Oulun uusi oikeustalo. Asiakkaiden kulku Migrin tiloihin on Albertinkadulta.

Talossa toimii Migrin ohella oikeusapu- ja edunvalvontatoimisto. Rakennuksessa on Senaatin mukaan tilat enimmillään noin 100 työntekijälle.

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamisryhmän päällikkö Harri Karjula kertoo, että mahdollisista sisäilmaongelmista on tullut muutamia ilmoituksia kuluvan vuoden kevään ja vahvemmin kesän jälkeen Migrin tiloissa työskenteleviltä.

Kalevan haastattelema, talossa muualla kuin Migrin tiloissa työskentelevä henkilö kertoo ettei ole havainnut sisäilmaan liittyviä ongelmia tai saanut tietoonsa, että hänen työtoverinsa olisivat oireilleet.

Maahanmuuttoviraston tiloissa oirehtimisesta on ilmoittanut muutama henkilö, Karjula kertoo. Ilmoituksissa on mainittu muun muassa tukkoinen olo, heikoksi koettu ilmanlaatu ja huomattavat lämpötilaerot.

Karjulan mukaan lämpötilaongelmat liittyvät oletettavasti kesän muutamiin kuumimpiin ja kosteimpiin päiviin.

Silloin ilmastoinnilla ei saada viilennettyä tiloja täysin haluttuun lämpötilaan, sillä kuumankosteina päivinä jäähdytystä joudutaan rajoittamaan. Muuten ilmankosteus kondensoituu voimakkaasti tiloissa oleviin jäähdytyspaneeleihin ja alkaa valua vetenä, Karjula kertoo.

Yleisön kulku Migrin remontoituihin tiloihin tapahtuu Albertinkadun puolelta.

Yleisön kulku Migrin remontoituihin tiloihin tapahtuu Albertinkadun puolelta.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *