Taivalkosken 15-paikkainen arviointi- ja kuntoutusyksikkö aloittaa lokakuussa

Taivalkosken 15-paikkainen arviointi- ja kuntoutusyksikkö aloittaa lokakuussa

Taivalkoskella on jatkossa 15-paikkainen arviointi- ja kuntoutusyksikkö. Kuvituskuva

Taivalkoskella on jatkossa 15-paikkainen arviointi- ja kuntoutusyksikkö. Kuvituskuva

Kuva: Jussi Leinonen

Taivalkosken akuutti- ja hoivaosasto muuttuu lokakuun alussa 15-paikkaiseksi arviointi- ja kuntoutusyksiköksi. Yksikkö on tarkoitettu iäkkäille henkilöille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista moniammatillista hoitoa.

Tavoitteena on, että arvioinnin ja kuntoutuksen myötä asiakkaat voivat siirtyä kotiin, jonne tarjotaan tukea ja palveluja.

Pohteen tiedotteen mukaan arviointi- ja kuntoutusjaksojen toteuttaminen omassa kodissa on ensisijaista, mutta Taivalkoskelle perustettavan yksikön myötä jaksoja voidaan toteuttaa myös arviointi- ja kuntoutusyksikössä.

Akuutti- ja hoivaosaston lakkaamisen jälkeen taivalkoskelaiset akuuttiosastohoitoa vaativat potilaat hoidetaan alueen muilla akuuttiosastoilla.

Taivalkosken akuuttihoito tapahtuu ensisijaisesti Pudasjärven akuuttiosastolla ja Kuusamon yleislääketieteen keskuksessa. Etäisyys Taivalkosken kuntakeskuksesta Pudasjärvelle on noin 66 kilometriä ja Kuusamoon noin 65 kilometriä.

Taivalkosken 34-paikkaisella akuutti- ja hoivaosastolla on ollut sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoitoa tarvitsevia ihmisiä.

Hyvinvointialueen tiedotteen mukaan tosiasiallinen paikkamäärä ja tarve on ollut Taivalkoskella virallista paikkalukua pienempi.

– Henkilöstön riittävyyden vuoksi potilaspaikkamäärää on suhteutettu saatavan hoitohenkilöstön mukaan, tiedotteessa todetaan.

Pohteen linjausten mukaan akuuttihoitoa on perusteltua koota suurempiin kokonaisuuksiin.

Taivalkosken akuutti- ja hoivaosaston muuttaminen arviointi- ja kuntoutusyksiköksi on osa aluevaltuuston viime syksynä hyväksymää sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaa, jota pannaan parhaillaan täytäntöön eri puolilla hyvinvointialuetta.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *