Savuvahingon kärsinyt Oulun krematorio on saatu taas käyttöön – aikataulut vielä normaalia pidemmät

Savuvahingon kärsinyt Oulun krematorio on saatu taas käyttöön – aikataulut vielä normaalia pidemmät

Arkistokuva Intiön kappelin krematoriosta.

Arkistokuva Intiön kappelin krematoriosta.

Kuva: Pekka Kallasaari

Oulun seurakuntayhtymän Intiössä sijaitseva krematorio on jälleen toiminnassa. Tuhkaukset päästiin aloittamaan 4. syyskuuta.

Krematorio oli kuukausia pois käytöstä huhtikuussa sattuneen toimintahäiriön vuoksi. Uunin luukku ei sulkeutunut ja krematorio täyttyi savulla.

Krematorion uuniosa sekä siihen liittyvät tekniset laitteet on nyt uusittu kokonaan.

Hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi kertoo tiedotteessa, että ensimmäisen kahden käyttöviikon aikana tuhkauksia on tehtyä normaalia vähemmän, koska samalla on tehty sähköteknisiä säätöjä ja tarkistuksia.

– Tämän takia emme ole vielä ottaneet ulkopaikkakuntalaisten varauksia. Tarkoitus on kuitenkin palata normaaliin tuhkauskäytäntöön syyskuun puolivälistä, jonka jälkeen voidaan myös ottaa vastaan varauksia ulkopaikkakuntalaisilta, Vuontisjärvi sanoo.

Uuniremontin aikana tuhkauksia tehtiin viidellä eri krematoriopaikkakunnalla. Tuhkaukset pystyttiin tekemään siunauksen jälkeen varsin nopeasti.

Paluu normaaliin toimintaan tullee vaikuttamaan hieman aikatauluja pidentävästi, koska varauksia otetaan jälleen laajemmalta alueelta.

Vuontisjärvi kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita avusta poikkeustilanteessa.

– Yhteistyö vainajia kuljettaneiden hautaustoimistojen sekä tuhkauksia suorittaneiden krematorioiden kanssa sujui erinomaisesti.

Intiön kappelin peruskorjaus alkaa joulukuussa 2023. Investointiin sisältyy myös yhden uuden uunin rakentaminen sekä savukaasujen suodatinjärjestelmän ja lämmöntalteenottojärjestelmän saattaminen ympäristöluvan edellyttämälle tasolle.

Kappelin peruskorjauksen arvioidaan kestävän 2025 syksylle saakka.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *