HSL:n digipalveluissa hitautta ja toimintakatkoksia

HSL:n digipalveluissa hitautta ja toimintakatkoksia

Helsingin seudun liikenteen (HSL) digitaalisissa palveluissa on ollut ongelmia maanantai-illasta alkaen.

HSL kertoo ongelmien olemassaolosta maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa, jota se on päivittänyt tänään tiistaina.

HSL:n mukaan sen mobiilisovellus toimii parhaillaan tavallista hitaammin, ja sen käytössä on ilmennyt myös toimintakatkoksia. Myös hsl.fi-sivustolla ja selaimella käytettävässä Reittioppaassa on ilmennyt häiriöitä.

”Emme voi tässä vaiheessa sulkea pois palvelunestohyökkäystä tai muuta yksittäistä syytä häiriön taustalla”, HSL kertoo tiedotteessa.

Palvelujen toimintahäiriöt ovat sattuneet yhtä aikaa Uudellemaalle iskeneen rajun talvimyrskyn kanssa. HSL kertoo jatkavansa tilanteen selvittämistä yhdessä järjestelmiensä toimittajien kanssa.

”HSL-sovelluksessa ensimmäiset häiriöt havaittiin maanantai-iltana kello 17:n aikoihin”, HSL kertoo tiedotteessa. ”Sovellus on toiminut normaalia hitaammin, mikä on näkynyt lippuja ostettaessa, sovelluksen Reittioppaassa ja sovelluksen Koti-näkymän uutisissa.”

Tämän jälkeen selaimella käytettävä Reittiopas lakkasi toimimasta tiistaina aamuyöllä ja jatkoi toimintaansa tiistaina puolenpäivän jälkeen.

”Lippujen ostaminen onnistuu sovelluksella edelleen, mutta ostotapahtumaan pitää varata normaalia enemmän aikaa. Sovellukseen ostetut kausiliput näkyvät sovelluksessa normaalisti”, HSL kertoo.

HSL opastaa, että HSL:n palveluiden lisäksi joukkoliikenteen reittejä voi hakea myös kolmansien osapuolien palveluista, kuten Google Mapsista ja muista reittisovelluksista.

Ongelmia. HSL:n mobiilisovellus toimii parhaillaan pätkittäisesti.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *