OpenAI-pomo arvelee: ”Vuoden päästä nykyiset kielimallit tuntuvat naurettavilta”

OpenAI:n operatiivinen johtaja Brad Lightcap ennustaa, että nykyiset tekoälymallit, kuten ChatGPT, tulevat näyttämään “naurettavilta” vuoden sisällä. Lightcapin paneelikeskustelussa laukomista kommenteista uutisoi Business Insider, jonka omistaja Axel Springer on ryhtynyt OpenAI:n kumppaniksi myymällä sille treenidataa omista varannoistaan.

Lightcapin mukaan tekoälyt kehittyvät pian kykeneviksi suorittamaan monimutkaisempia tehtäviä ja toimimaan tehokkaina tiimikavereina. Pian päästään näkemään, pitääkö operatiivisen johtajan hypetys paikkansa, sillä OpenAI aikoo julkaista uusimman kielimallinsa, GPT-5:n, jo tämän kesän aikana.

Business Insiderin haastattelema nimettömänä pysyttelevä toimitusjohtaja, joka on päässyt kokeilemaan uutta mallia demovaiheessa, kertoo sen olevan “todella hyvä” ja “huomattavasti parempi” kuin edeltävä GPT-4.

Lähde myös vihjaili mallin uusista ominaisuuksista kuten tekoälyagenteista, jotka voivat itsenäisesti suorittaa annettuja tehtäviä. Tämä tarkoittaisi käytännössä tekoälyn tiukempaa integroitumista päätelaitteeseen tai muuhun softaan.

Operatiivinen johtaja Lightcap odottaa kehittyneempien tekoälypalveluiden muodostavan nykyisestä eroavan suhteen käyttäjiensä kanssa, mikä on Lightcapin mukaan seurausta sitä, että teknologia voi auttaa käyttäjiä “missä tahansa ongelmassa”. Ihmiset keskustelevat tekoälyn kanssa tulevaisuudessa samoin kuin ystävien, kollegoiden tai yhteistyökumppanien kanssa, ja siitä tulee normi, Lightcap visioi.

Kehityksen tiellä on kuitenkin vielä esteitä, Business Insiderin artikkeli huomauttaa. Tekoälymallit sisältävät ongelmia, kuten tapa hallusinoida eli keksiä vastauksia tyhjästä, sekä treenidatasta periytyvät ennakkoluulot. Lightcap ei piilaaksolaiseen tapaan anna tällaisten huolten haitata, vaan uskoo tekoälyn kehittyvän vääjäämättä.

“Olemme vasta raapaisseet pintaa siitä, mihin kaikkeen tekoälyjärjestelmät pystyvät. Tulemme vielä yllättymään”, Lightcap totesi paneelissa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *