Sebastian Ahon edustaman Carolina Hurricanesin NHL-kausi päättyi sokkierään

Sebastian Ahon edustaman Carolina Hurricanesin NHL-kausi päättyi sokkierään

Vielä tässä vaiheessa Carolinan ilo oli ylimmillään, kun Sebastian Aho vei joukkueensa 3–1-johtoon.

Vielä tässä vaiheessa Carolinan ilo oli ylimmillään, kun Sebastian Aho vei joukkueensa 3–1-johtoon.

Kuva: Grant Halverson / AFP / Lehtikuva

Oululaisen NHL-tähden Sebastian Ahon monivuotinen Stanley Cup -metsästys päättyi jälleen pettymykseen. Carolina Hurricanesin kausi loppui Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun New York Rangers kukisti Carolinan toisen pudotuspelikierroksen kuudennessa ottelussa maalein 5–3.

Carolinan kausi päättyi todelliseen sokkihoitoon. Rangers kipusi ratkaisevaksi jääneessä ottelussa viimeisessä erässä kahden maalin takaa rinnalle ja ohi.

Rangers karkasi ottelusarjassa kolmessa ensimmäisessä ottelussa 3–0-johtoon kahden jatkoerävoiton turvin. Carolina onnistui kääntämään kaksi seuraavaa ottelua itselleen, ja kuudennessa ottelussa näytti siltä, että voimasuhde on heilahtanut täysin Carolinan puolelle.

Kun Aho laukoi Carolinan 3–1-johtoon, joukkueen kotihalli oli revetä liitoksistaan.

Vielä kolmannen erän alussa 3–1-tilanteessa Hurricanes kolisteli Rangersin maalin ylärimaa ja tolppaa. Sen jälkeen alkoi newyorkilaisten vyöry.

Chris Kreiderin kolme perättäistä maalia nostivat Rangersin 4–3-johtoon. Hurricanesin kaudelle sinetin iski tyhjiin osunut Barclay Goodrow.

– Toinen maali, tuollaista ei saisi tapahtua. Vastustajalle ei voi antaa tuollaista maalia. Sen jälkeen voimasuhde heilahti. Vastustajan kärkipelaajat ottivat pelin haltuun. Heille täytyy antaa tunnustusta, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour sanoi ottelun jälkeen.

Ahon kausi oli taas henkilökohtaisella tasolla menestyksekäs. Hyökkääjä oli sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä joukkueensa paras pistemies. Runkosarjan 78 ottelussa syntyivät hänen uransa ennätystehot 36+53=89. Pudotuspeleissä Aho ehti nakuttaa 11 ottelussa 4+8=12 tehopistettä.

Omat tehot eivät kauden päättymisen hetkellä lämmittäneet oululaista pätkän vertaa.

– Meillä oli erityinen ryhmä. Luulin, että meillä oli kaikki tarvittava menestykseen. Kun on vain yksi tavoite, eikä sinne päästä, on selvää, etten ollut tarpeeksi hyvä, Aho vuodatti The Hockey Newsin haastattelussa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *