Haalin silta Salossa puretaan ja kaikki liikenne siirtyy rakennettavalle varasillalle

Haalin silta Salossa puretaan ja kaikki liikenne siirtyy rakennettavalle varasillalle

Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa Salossa maantiellä 2407 eli Raatalantiellä Haalin sillan uusimistyöt. Ensi viikolla aloitetaan kiertotien ja varasillan rakentaminen, sillä uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle. Liikenne ohjataan rakennustöiden ajaksi sillan viereen rakennettavalle varasillalle. Liikenne siirtyy varasillalle elokuun aikana, jonka jälkeen aloitetaan vanhan Haalin sillan purku ja uuden rakentaminen. Alustavan aikataulun mukaisesti uusi silta valetaan vuoden 2024 aikana ja vuonna 2025 toteutetaan sillan pintarakenteet ja muut loput rakenteet.

Rakennustöiden ajaksi siltatyömaan länsipuolelle rakennetaan kiertotie ja varasilta, joille liikenne ohjataan. Kiertotie on sillan kohdalla yksikaistainen ja liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Nopeusrajoitus työmaan kohdalla on 30 kilometriä tunnissa. Myös jalankulku- ja pyöräilyliikenne kulkee varasillan kautta.

Uusi silta korvaa nykyisen vuonna 1938 valmistuneen sillan. Nykyinen silta on puupaalutetuille kivisille maatuille perustettu teräspalkkisilta, jossa on puukansi. Silta on huonokuntoinen, ja etenkin sillan puukansi vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja korjausta. Uusi silta on teräsbetoninen ulokelaattasilta ja siinä ei ole puukantta. Sillan hyödyllinen leveys kasvaa reilusta seitsemästä metristä 8,5 metriin.

Lue myös: Nihdin sillan uusimisen ajaksi yli 10 kilometrin kiertoreitti Mynämäessä – toukokuussa alkaa Varsinais-Suomessa useita siltatyömaita

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *