Hyvinvointialueet aikovat investoida vajaat kuusi miljardia tilahankkeisiin

Hyvinvointialueet aikovat investoida vajaat kuusi miljardia tilahankkeisiin

Hyvinvointialueet aikovat investoida vajaat kuusi miljardia euroa tilahankkeisiin, kertoo Maakuntien tilakeskuksen selvitys.

Päätökset on jo tehty hankkeisiin, joiden arvo on yhteensä kolme miljardia euroa. Lisäksi hyvinvointialueilla on vajaan kolmen miljardin investointisuunnitelmat, kerrotaan Maakuntien tilakeskuksen tiedotteessa.

Suurimpien investointien kohteena ovat erikoissairaanhoidon hankkeet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella, Kanta-Hämeen hyvinvointialueella ja Hus-yhtymässä. Päätetyistä investoinneista 2,6 miljardia euroa kohdistui erikoissairaanhoitoon. Perusterveydenhuollon tilainvestointiin ohjattiin 313 miljoonaa euroa ja pelastustoimeen noin 28 miljoonaa.

Pirkanmaan hyvinvointialueella suuri uudistamisohjelma

Vielä suunnitelmavaiheessa olevat investoinnit ovat suurimmilta osin Hus-yhtymän ja Pirkanmaan hyvinvointialueen hankkeita. Esimerkiksi Pirkanmaan hyvinvointialueella on vielä ilman investointipäätöstä suuri erikoissairaanhoidon uudistamisohjelman loppuvaiheen hanke.

Suunnitteilla olevista hankkeista 75 prosenttia eli 2,1 miljardia euroa on erikoissairaanhoidon investointeja. Perusterveydenhuollon hankkeille on suunniteltu 384 miljoonan ja pelastustoimelle 60 miljoonan euron investoinnit.

Maakuntien tilakeskuksen teettämä lakisääteinen selvitys hyvinvointialueiden tilainvestoinneista on ensimmäinen laatuaan. Selvitys julkaistaan jatkossa vuosittain.

Lataa uusi sovellus

Helpoin tapa lukea tuoreimmat uutiset.

Mainos: Nordea

Mainos: Nordea

10.6.2024 0:00

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *