Supon Martelius: Oulun puukotuksesta epäilty suojelupoliisille entuudestaan tuttu

Supon Martelius: Oulun puukotuksesta epäilty suojelupoliisille entuudestaan tuttu

Suojelupoliisin päällikön Juha Marteliuksen mukaan Oulun puukotuksesta epäilty mies on suojelupoliisille entuudestaan tuttu.

Vuonna 1990 syntyneen miehen epäillään puukottaneen 12-vuotiasta lasta oululaisessa kauppakeskus Valkeassa eilen. Keskusrikospoliisin mukaan lapsi sai tilanteessa vakavia vammoja, mutta hänen tilansa on tällä hetkellä vakaa.

Marteliuksen mukaan Supo on valmis auttamaan keskusrikospoliisia tapauksen tutkinnassa.

– Tämäkin henkilö on sellainen, jonka olemme tienneet olevan olemassa, mutta on vaikea etukäteen ennakoida ihmisten motiiveja ja tekoja, Martelius sanoi STT:lle Helsingissä.

Martelius osallistui perjantaina Presidentinlinnassa järjestettyihin Kultaranta-keskusteluihin.

– Me autamme ja tuemme KRP:ta tutkinnassa tarvittaessa. KRP:hän tämän tutkinnan tietenkin hoitaa, Martelius sanoi.

”Ei välttämättä muuta tilannearviota”

Marteliuksen mukaan Oulun tapaus ei välttämättä tarkoita, että äärioikeistolaisen terrorin riski Suomessa olisi kasvanut.

– Tämä ei välttämättä muuta meidän tämänhetkistä tilannearviotamme. Olemme todenneet, että meillä on islamilaista terrorismia ja että meillä on yksittäisiä henkilöitä,  jotka liittyvät äärioikeistolaiseen terrorismiin, Martelius sanoi.

– Meidän arviomme mukaan se (äärioikeistolaisen terrorin uhka) on edelleen samanlainen kuin aikaisemminkin, mutta toki voimme muuttaa riskiarvioitamme sen mukaan mitä uutta tietoa saadaan, Martelius jatkoi.

Marteliuksen mukaan Oulun tapausta tutkittaessa on selvitettävä epäillyn motiivien ohella myös muun muassa se, liittyykö tapaukseen muita henkilöitä.

– Tämä on äärimmäisen valitettava tapaus. Jokaisen tapauksen myötä arvioimme uudestaan missä mennään, Martelius sanoi.

MTV uutisten mukaan kahdesta murhan yrityksestä epäilty äärioikeistotaustainen vuonna 1990 syntynyt oululainen Sebastian Lämsä on ollut terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden listalla. Kohdehenkilöitä on Suomessa tuoreen uhka-arvion mukaan noin 350.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Ari Soronen ei vahvistanut asiaa Maikkarille.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *