Pajulahdessa odotetaan synergian hyötyjä yhdistymisessä Kisakallion urheiluopiston kanssa

Pajulahdessa odotetaan synergian hyötyjä yhdistymisessä Kisakallion urheiluopiston kanssa

Viime vuonna aloitettu Kolmen Kampuksen Urheiluopiston toiminta tulee jatkossa keskittymään Lahteen, Lohjalle ja Helsinkiin. Virallinen Pajulahden- ja Kisakallion urheiluopistojen yhdistyminen tapahtuu vuodenvaihteessa. Uuden yhtiön kautta on ennen kaikkea haluttu yhdistää voimavaroja, eikä tehostaa toimintaa säästöjen toivossa.

Uusi kokonaisuus pyrkii tunnistamaan liikkumisen merkityksen ihmisten elämässä entistä voimakkaammin.

– Tartumme liikkumattomuuteen ja sen haasteisiin tosissaan. Koemme liikkumattomuuden yhteiskunnallisesti suureksi haasteeksi, kommentoi Pajulahden vapaa-aika- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Mira Puhlin.

Pajulahti uskoo Suomen suurimpana urheiluopistona voivansa tehdä näkyviä ratkaisuja liikkumattomuuden ongelmaan.

– Yhdistymisen myötä osaaminen kasvaa, jonka lisäksi meillä on huikeat puitteet liikunnan kehittämismahdollisuuksiin. Haemme synergian hyötyjä.

Pajulahden koulutuksista osa toteutetaan jo nyt Helsingissä Urhean tiloissa, joten yhdistyneiden opistojen toiminta Helsingissä ei tule täysin uutena asiana.

– Tahtotilana on laajentaa toimintaa enemmän Helsinkiin, sillä meillä ei ole siellä vielä suoraan fyysistä tilaa.

Puhlinin mukaan yhdistymisen myötä laajeneva osaaminen voi vauhdittaa Helsinkiin laajentamisen tavoitteita, mutta Pajulahden toiminta jatkuu yhdistymisestä huolimatta normaaliin tapaan. Myös meneillään olevat investoinnit ovat tarkoitus toteuttaa suunnitellusti.

– Emme häviä mihinkään täältä Nastolasta, päinvastoin. Tapahtumien järjestäminen jatkuu myös normaaliin tapaan.

Ensi vuodelle onkin jo toteutumassa uusi aluevaltaus, kun talviuinnin SM-kisat järjestetään alkuvuodesta Pajulahdessa.

Tämän hetkiset Pajulahden työntekijät pysyvät pääosin tehtävissään ja siirtyvät yhdistymisen myötä uuden organisaation alle. Henkilökunnan palautteen mukaan yhdistymisestä ollaan innoissaan, ja se nähdään isona mahdollisuutena Pajulahden liikuntakeskukselle.

– Meillä on tosi monella pitkä työhistoria Pajulahdessa. Tämä yhdistyminen tuo uutta intoa, ja tuntuu siltä kuin olisi vaihtanut työpaikkaa, Puhlin sanoo.

Tällä hetkellä yhdistyvät opistot tunnustelevat yhteisiä arvoja, joita lähteä toiminnassaan toteuttamaan.

– Pajulahdella on ihan dna:ssa asti se ajatus, että liikunta ja urheilu kuuluu kaikille. Tämäkin vahvistuu vielä enemmän yhdistymisen myötä.

Strategiatyö on jo käynnistetty. Tarkempaa toimintasuunnitelmaa aletaan laatimaan syys- ja lokakuun aikana.

– Kesä rauhoitetaan, lähinnä aikataulutamme syksyn kulkua. Lomilta on hyvä palata, kun on hyvin suunniteltu, että miten lähdetään viemään hommia eteenpäin.

Yhdistymisen myötä on tarkoitus myös saada tuotettua jopa kokonaan uusia palveluita. Puhlinin mukaan yhtenä tavoitteena on tehdä entistä vaikuttavampaa työtä liikunnan ja urheilun kouluttajana ja kasvattajana sekä erilaisten urheilu- ja hyvinvointipalvelujen tarjoajana.

– Parasta on, kun itse vien yhtä osaprojektiryhmää, eli vastaan uuden yhtiön viestinnästä ja brändistä, niin vitsi mitä osaajia meillä nyt on. Onhan tämä huikeata huomata, miten osaamisen yhdistämisellä saadaan asioita hyvin eteenpäin ja tuotetaan uusia ratkaisuja.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *