Vahva yrityskenttä on elinehto kaupungin elinvoimalle

Vahva yrityskenttä on elinehto kaupungin elinvoimalle

Kaupungin tärkeä tehtävä on luoda toimintaympäristö työllisyyden kasvulle kaupungin veto-, pito- ja elinvoiman kehittämiseksi. Yrityksillä on keskeinen rooli työllistämisessä. Kaupungissa tehtävillä päätöksillä tulee poistaa yrittäjyyden esteitä, ei luoda niitä.

Kaavahankkeissa yritysten näkemykset on tärkeää huomioida jo valmistelun varhaisessa vaiheessa. Yrityskentän onnistumista tukevat lisäksi sujuvat lupaprosessit ja toimivat yrityspalvelut. Yrittäjäjärjestön edustajien kanssa käydyistä keskusteluista on lisäksi ilmennyt, että yritysten tukemisessa viestinnällä, saavutettavuudella ja oikein toteutetuilla hankinnoilla on erityisen tärkeä rooli. Viestinnässä keskeistä on kaupungin ja yrityskentän aktiivinen vuoropuhelu, jonka tavoitteena on parantaa osapuolten tiedonvaihtoa ja ymmärrystä yhteisissä asioissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen

Mainos päättyy

Saavutettavuus on yrityksille merkittävä kilpailuetu, jonka toteutumisessa kaupunki voi tukea yrityksiä. Jos palvelu ei ole saavutettava, isolle osalle käyttäjäryhmää sitä ei käytännössä ole olemassa. Kansainvälisillä lento- ja laivaliikenneyhteyksillä on iso merkitys elinkeinoelämälle. Lentokentän toimintaedellytysten kehittämisellä ja merikuljetusten tehostamisella luodaan edellytyksiä yritysten kansainvälisen liiketoiminnan vahvistamiselle. Digitaalista saavutettavuutta ei sovi unohtaa.

Julkisia kilpailutuksia on mahdollista tehdä tavalla, joka vauhdittaa yrittäjyyttä. Se, että kaupunki on myönteinen hankinnoissaan alueen yrittäjille, tuo lisää työpaikkoja ja pitää verotulot kaupungissa. Turku avasi ostolaskudatansa yrityksille ja kuntalaisille vuonna 2022. Ostolaskudata kuvaa millaisiin palveluihin, urakoihin ja tavaroihin veroeurot julkisissa ostoissa käytetään. Yrityksille avoimella tiedolla on merkitystä hankintoihin osallistumisen näkökulmasta. Turun kaupunki ja Turun Yrittäjät ovat yhdessä laatineet valtuustokauden loppuun asti voimassa olevan elinvoimalupauksen. Elinvoimalupauksessa sovitaan yhteisistä tavoitteista elinvoiman edistämiseksi ja yritysten toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Lupaus on tärkeä askel yhteisten tavoitteiden saavuttamiselle ja vuoropuhelun vahvistamiselle. Yrittäjien ja yritysten riskinotolla, investoinneilla ja työllistämisvaikutuksilla on suora ja oleellinen vaikutus kaupungin menestykseen.

Elinvoimalupauksen toimenpiteet liittyvät muun muassa yrityspalveluiden huomioimiseen, aloittaviin yrityksiin, kansainvälisyyteen, matkailuun, tontteihin ja vihreän siirtymän edistämiseen. Erilaisten yrittäjyyttä vahvistavien toimien vaikuttavuutta on tärkeää mitata ja näin tehdäänkin. Mittaamista voidaan tehdä muun muassa yritysmäärien ja työpaikkaomavaraisuuden kautta.

Jatkuu mainoksen jälkeen

Mainos päättyy

Turun on tärkeä tukea yrittäjyyttä ja kannustaa siihen, jotta yritykset voivat kasvattaa liiketoimintaansa ja kehittää innovaatioita. Kaupungin kaikessa päätöksenteossa on tärkeää huomioida vaikutukset yritysten toimintaedellytyksiin.

Sini Häkkinen

puheenjohtaja

Armi Nurmi

varapuheenjohtaja

Turun Kokoomuksen hallitus

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *